Det är lite svårare att sammanställa en önskelista för Tilde, då hon faktiskt inte kan uttrycka vad hon vill ska stå på den. Men jag har som sagt försökt fundera på vad hon gillar och även observerat henne när hon leker och hur hon leker.

 

En av favorit sysselsättningarna är att klä på och av sig själv och även dockorna. Detta kan hon göra flera gånger per dag och hips vips kan hon varit tvättkorgen och krängt på sig brorsans gamla nedkladdade syltdränkta T-shirt och pappas förstora strumpor.

Kläder har därmed sin säkra plats på önskelistan. Mjuka och mysiga dagiskläder till hennes själv och kläder till Skrållan har därför fått en hög placering på önskelistan.

Även andra docktillbehör skulle hon nog tycka var då hon inte har några i dagsläget, men gärna delar med sig av sina egna nappar och nappflaskor till dockorna.

 

Den lilla leksaksspisen är en annan sak som den lilla damen gärna roar sig med att pula vid. Där lagar hon gärna pannkakor och kokar saker i de små kastrullerna. Fler ingredienser, leksaksfrukter, mat eller köksverktyg skulle säkert falla henne i smaken.

 

Tilde älskar också musik. Dansat har hon gjort sedan hon knappt kunde gå och nu har hon även ett nyfunnet intresse – att sjunga. Hon sjunger och sjunger, högt och gärna, men utan ord men med inlevelse som väger upp med råge. Musikleksaker, instrument, sångböcker eller ja vad man nu kan tänkas komma på i musikväg skulle garanterat bli en hit.

 

När det gäller djur är det katter och kaniner som är de stora favoriterna. Gossedjur stora som små kramas ömt och nästan jämt släpas någon mjukis med under armen vart hon är går.

 

Klämde också in ett par skor i kollaget men om jag ska vara ärlig så är det nog lika mycket, om inte mer, en av mammans återkommande önskning och svaghet.


Små söta ord

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0