>

♥ Neeeeeeeeeej! ♥

ALLA mina bilder har försvunnit!
Bilder sedan fem år tillbaka hade jag sparade på en extern hårddisk i mappar för respektive år.
Men nu har har alla mappar "förvandlats" från filmappar till filer!
Hjälp!! Vad gör man?!
 

♥ Mys! ♥

Med solglasögonen på fortsatte vi njuta av dagen, vädret och staden.
Vi spontan shoppade lite, stannade och tittade på en streetdance grupp, tog en fika i solen, tittade på folk och njöt framförallt av att vara tillsammans och bara umgås. Mys!
 

♥ Flyt ♥

Snacka om flyt!
Efter att ha spenderat en timme eller så inne på Madame Tussaud klev vi ut och möttes av strålande sol.
Så vi strosade runt tills vi fann ett lunchställe vid vattnet där vi slog oss ned. Medan vi satt där och myste blev vi underhållna av att titta på båtarna som åkte förbi längs med kanalen.
 

♥ Madame Tussaud ♥

Vi hade uppenbarligen vaknat före staden. Få affärer hade öppnat och rgenet låg i luften. Vi bestämde oss därför att värma upp med att ta en sväng in på Madame Tussaud.
Jag och Jonas blev kanske inte lika exalterade över dockorna som småtjejerna som började gråta då de fick se plastversionen av Robert Pattison från Twiiligt. Men vi roade oss ändå med att skoja och ta kort. 
 

120922 lördag ♥ Coffeeshop ♥

Amsterdam är (ö)känt för sina coffeeshops, men jag föredrar en annan typ av coffeeshop - Starbucks - där en stor kopp kaffe och bacon bagel fick starta dagen.
 
 

♥ Amsterdam by night ♥

Timmarna bara flöt förbi och i takt med att mörkret lade sig vaknade staden allt mer till liv.
Gatorna fylldes med männskor och musik från pubarna spred sig ut i natten. Efter att ha avslutat den överraskande goda middagen och sagt hejdå till den trevliga personalen vandrade vi bort från torget och ned längs en gata med en massa småkrogar.
Vi stannde och tog en drink på ett ställe som verkade mysigt och insåg först då att klockan redan var efter midnatt.
 
Efter att ha druckit upp och började fundera på om vi skulle röra oss vidare eller mot hotellet. Medan vi funderade stosade tillbaka mot torget och stötte då på en man som sålde tidningar motsvarande Situation Stockholm. Trots Amsterdams liberala syn på narkotika var detta den första missbrukare jag sett, även om vi självklart gått förbi en rad "brukare".
Facinerade av mannens historia köpte vi en tidning och blev stående länge och prata. Då jag frågade efter hans namn tittade han förvånat på mig och sa att det var första gången på flera år som något frågat honom det. Han presenterade sig sig som Coby och detta öppnade upp till ett djupare samtal om hur han hamnat i den situation som han är i och snart stod både han och jag tårögda. Men då han började berätta om hur han förlorat sin mamma då han var tonåring blev det tydligt att det började bli alltför känslosamt och han ursäktade sig snabbt, tackade oss för vårt bidrag till tidningen och vårt intresse för hans öde och skynda sig därifrån. Samtidgt öppnade sig plötsligt himlen och vi skyndade oss för att ta skydd från regnet, vilket vi tog som en signal att det var time att bege oss mot hotellet.
Jag kunde inte riktigt skaka av mig Coby historia, det är inte ofta man träffar männsikor som berör så. Jag och Jonas bestämde därför att om vi någonsin blir miljonärer så ska vi söka upp honom då han uppenabrligen förtjänar ett bättre liv.
Samtidigt som vi var på det klara att vi här och nu skulle fortsätta njuta av vår weekend utan dåligt samvete, då vi faktiskt förtjänade det.
 

♥ Utgång! ♥

Efter att spenderat hela dagen åt att gå upp och ned längs alla gångator, ätit lunch och glassat i solen vid kanalen, shoppat lite och druckit varsin stor god öl åkte vi tillbaka till hotellet för att svida om för kvällen.
Tack vare att vi nyttjat dagen till fullo, började vi redan känna oss rutinerade att ta oss fram i staden och tog språvagnen in till centrala Amsterdam vid sju tiden.
 
Det dröjde inte länge innan vi fann vart det var liv och rörelse och de populära restaurangerna låg. Utan att ta någon närmare titt på menyn valde vi att slå oss ned vid ett ledigt bord utomhus med utsikt över torget. Till tonerna av en gatumusikant som sjöng och spelade gitarr beställde vi in man och dryck. Ovana av att kunna prata ostört över en middag var vi snart inne i en djup diskussion om vad vi vill bli när vi blir stora och alla ställen vi vill besöka. Att vi måste återvända hit var också något som hamnade högt upp på den listan.
 

♥ Lunch vid kanalen ♥


120921 fredag ♥ Amsterdam here we come! ♥

Trots att vi höll på att glömma att checka in bagaget och jag fick en "varning" vid gaten satt vi snart på planet. Ett glas vin senare och jag kunde äntligen pusta ut, jag hade fixat det - nu var vi på väg!
Nästan prick klockan tolv på natten var vi framme vid vårat hotell, Dutch Design Hotel, mycket tack vare en snäll busschaufför och genom Jonas GPS på iphonen. Hur vi hade hittat dit annars vet jag inte, men det blev ett äventyr i sig.
Vi beslutade oss dock för att göra kväll då kom till rummet, då vi båda varit upp sedan klockan sex och jobbat hela dagen. Men för att nyttja morgondagen till fullo ställde vi klockan på nio.
 
Kvart över sju vakande jag, starx därefter Jonas. Vad kan man säga, vi är småbarnsföräldrar.
Men idag hade vi inga kids att se efter, utan klädde snabbt på oss och tog första bussen in till stan.
Vid ett tulpanstånd hittade vi ett litet café och bestämde oss för att äta frukost. Medan vi sörplade kaffe och tittade på folkvimlet började det sakta sjunka in vart vi var.
 
Otåliga att utforska staden begav vi oss, så fort vi var mätta och belåtna, ut på en rundtur.
Jag som måste erkänna att jag haft en del fördommar om Amsterdam blev snabbt glatt överraskad av shoppinggatan med massa snygga skor och kläder, konstgatan med målningar och fotogarfier och alla små restauranger längs med kanalerna.
Snart började även solen kika fram och det kom att bli en riktigt härlig höstdag.
 

120920 torsdag ♥ Surprise! ♥

Äntligen, äntligen!
Som jag planerat och smusslat, fixat biljetter och bokat hotel i hemlighet, packat och fått hjälp med barnvakt till kidsen - utan att Jonas vetat någonting.
Intet ont anande hade jag bara uppmanat honom att skydna sig hem från jobbet. Inte visste han att vi några timmar senare skulle sitta på ett plan på väg till Amsterdam! 
 

120916 söndag ♥ Novas namngivning ♥

Idag var vi bjudna på Novas namngivning, kidsens lilla syssling.
Anton var lycklig över att få klä på sig kalaskläder, som vanligt, och vart extra nöjd över sin silver slips och sin "coola" frisyr.
Tilde var av en annan inställning då hon inte riktigt ville gå med på att vi skulle ge bort en likadan lekspis som hon själv har, helst ville hon behålla dem båda för sig själv. Men då vi lockade med att mormor och morfar skulle följa med sken hon upp och gick plötsligt med på att åka.
 
Hemma hos Fredrik och Ida hade många bekanta ansikten samlats för att fira Nova och vi blev bjuda på god paj och sallad som vi glatt kastade i oss med kidsen busade runt.
 
Själva cermonin var precis så som jag gillar det, och så som vi försökt eftersträva då vi haft namngivning för Anton och Tilde - enkekt, fint och personligt.
Medan bilder på Nova visades på TV:n i bakgrunden berättade Ida och Fredrik vad namnet Nova betyder och vilka de utsett till faddrar. Nova hyllades även med dikter och genom att vi tillsammans lyssnade och sjöng till hennes favorit sånger.
Precis som sin storasyster Henny och hennes kusin Smilla blev Nova sedan döpt i champagne.
Hur många kan säga det?
Storasyster hjälpte till att ta från kärlet och badda Nova på huvudet och Nova själv gjorde snart detsamma och ville sedan inte sluta och hade snart hela frisyren champange-stylad.
 
Sedan bjöds det på tårta och Tilde som hittills hållit sig i bakgrunden var genast framme för att få sig en bit som hon med god aptit sedan slevade i sig.
 
Så summering, familjärt, gott och trevligt. Tack Nova!
 

♥ Prinsessan ♥


120915 lördag ♥ Lördagsgodis ♥

Jonas har jouren i helgen, så jag och kidsen försöker roa oss bäst vi kan själva.
Bara det att vi har lite olika uppfattning om vad som egentligen är roligt. Men i och med att majoriteten tycker att kul består utav att intensivt hoppa upp och ned i en soffa, skrik-sjunga popsånger på svengelska och dra fram alla tänkbara leksaker och stategiskt placera ut dem lägligt för allmänhet att snubbla på. Ja då dröj de det inte länge innan det blev diktatur i hushållet och jag beordrade utgång.
Jag fick dock med mig folket genom att föreslå en tripp till affären för att köpa lördagsgodis. Fast inte vilket folk som helst utan självaste prinsessan och Blixten McQueen.
 

♥ Wishful thinking ♥

På väg till dagis pratar jag och Anton om att det nu börjar bli höst och om hur hans födelsedag börja närma sig.
"Mamma, vet du inte vad jag önskar mig när jag fyller år?"
"Nej, berätta?"
"Jag önskar mig en katt som heter Sötnos och att det snöar på min födelsedag. Det önskar jag mig mest i hela världen!".
Han säger det med en sådan inlevelse och han tittar på mig med sådana tidrande ögon att jag var tvungen att stanna upp.
"Det är allt!" lägger han till och avslutar med ett ödmjukt leende och en lätt axelryckning.
"Gubben, det är jättefina önskningar. Men det kan bli lite svårt", sa jag.
"Det är inte svårt!" säger han och ler sedan igen, som om lite motivation är allt som krävs för att övertyga mig.
"Jamen du vet ju att pappa är allergisk mot katter", sa jag menade.
"Det gör inget", sa Anton lika menande.
 
Så jahapp, vad ger man till en bilvande femåring som mest i hela världen önskar sig något han inte kan få?

♥ Mamma Dahmer ♥

"Mamma, om man dödar ett djur, då måste man säga förlåt!" sa Anton till mig härom dagen.
"Om man dödar ett djur? Man får inte döda djur!" sa jag upprört, och genast skeande min fantasi iväg.
 
Vad är det nu igen för tecken som tyder på att man är benägen att bli seriemördare som vuxen?
Är det inte just de som ägnar sig åt djurplågeri som barn?
Jag tror sängvätning är det andra varningstecknet.
Å ja, nu må han vara fyra år - men med det inkluderat är vi nu uppe i två av tre alarmerande varningar.
Vad var nu det tredje?
Ja just ja, pyromani!
Jaha, nu krävs det bara att ungen tuttar eld på något och vips är jag den svenska mamma Dahmer.
 
"Eh mamma?" sa Anton och tittade oroligt på mig och mitt ansikte som förmodligen vitnat fem nyanser.
Jag slutade snabbt bläddra genom mitt faktaarkiv i hjärnan om mördare och tittade istället på min söta oskyldige son.
"Jo mamma, idag på dagis så trampade Nicodemus på en myra. Men fröken sa att det inte gör något. Men jag sa att om man dödar ett djur då måste man ska säga förlåt till Tomten!"
 
- Tack och lov att det finns någon som är vettig i denna galna familj!

♥ Anton gick till skogen ♥

Anton har gjort en ny film på dagis med titeln "Anton gick till skogen", se och njut!
 
 

120907 fredag ♥ Team Sofia & Angie ♥

Jag kommer att fortsätta hävda att jag aldrig bowlat.
Men OM jag hade bowlat och OM jag och Angie mot förmodan skulle ha förlorat mot Jonas och Erhan och därmed även ett vad om att förlorarna skulle bjuda på middag. 
Ja då skulle det kunnat ha varit anledningen till att jag och Angie ställde oss och lagade en trerätters middag till boysen. Inte vilken middag som helst heller. Rårakor med löjrom till förrätt, plankstek av oxfilé till huvudrätt och cookie dough cheesecake till efterrätt. Å vi klarade det! Jag är ganska imponerad själv.
 
Team Sofia och Angelica fortsatte sedan att ta hem kvällens utmaning som var frågesport och nu är det vi som ska bli bjuda på middag nästa gång. Bra jobbat kompis!
 
Erhan och Angie - så snyggt par!
(Tänk så söta gudbarn jag skulle kunna få!!)
- Men kids, det är inte coolt att röka, så ni vet!

♥ Tilde sjunger Manboy ♥

Inte bara Anton som sjunger Danny och Eric Saades låtar på repeat, nu har även lillesyrran börjat.
I videon nedan showar Tilde med "Manboy". Ganska duktig för att vara två år (tycker mamma).
Jag gillar det oväntade slutet också, när hon drar av sig masken och försöker övertyga publiken att;
"Jag är en manboy, mamma!"
 

♥ Kebnekaise ♥

Medan vi spenderade helgen med att bland annat besöka Skansen, besteg Jonas Kebnekaise.
Jag vet att det finns tvivlare - Angelica. 
Men nedan finns faktiskt bildbevis.
Ni kanske inte förstår det just nu kids, men ni kommer att förstå det (säger pappa) när ni blir större, vilken vilken bedrift det var. Så ni kan väl nämna det i talet till honom när han fyller femtio?
Annars gör jag det. Jag tycker att du är duktig pappan!
 



120902 söndag ♥ Skansendagen ♥

Idag hade vi (och många andra) blivit inbjudna att fira Skansendagen.
Så jag frågade farmor om hon inte ville följa med mig och kidsen dit, och det ville hon!
Vädret var kanske inte det bästa, den här gången heller, men vi slapp i alla fall att klä på oss "plastpåsar" som senast.
Jag tycker att det är mysigt på Skansen, men det blir lite väl mycket folk att trängas med en sådan här dag. Alla barn fick gratisbiljetter till tåg och karuseller. Men köerna var så långa att vi inte ens nämnde det för Anton och Tilde, för då hade vi blivit stående där hela dagen.
 
Jag måste erkänna att jag inte heller tycker jag att djuren var så mycket att hurra för. Vi såg samma trötta gråsäl som sist, och minigrisrana som i själva verket inte alls är så mini. Resten av hagarna verkade övergivna.
 
Tildes favort "ellen", med vilket hon syftar på älgen, var ett av de djur som inte ville visa sig alls idag.
Stand in fick bli några renar. Men de verkade gå hem bra och kom att bli dagens höjdpunkt.
Båda barnen hängde som förtrollade över staketet och tittade och tittade på renarena, och renarna tittade tillbaka. Mer action än så utspelades inte - inte för att vi behöver action hela tiden.
"Men mamma, varför flyger de inte?" frågade Anton mig efter en stund.
"Flyger? Renar kan inte flyga", sa jag.
"Eh, jo! Tomtens renar!" svarade Anton och himlade med ögonen åt sin ignorante mor.
 

RSS 2.0