120916 söndag ♥ Novas namngivning ♥

Idag var vi bjudna på Novas namngivning, kidsens lilla syssling.
Anton var lycklig över att få klä på sig kalaskläder, som vanligt, och vart extra nöjd över sin silver slips och sin "coola" frisyr.
Tilde var av en annan inställning då hon inte riktigt ville gå med på att vi skulle ge bort en likadan lekspis som hon själv har, helst ville hon behålla dem båda för sig själv. Men då vi lockade med att mormor och morfar skulle följa med sken hon upp och gick plötsligt med på att åka.
 
Hemma hos Fredrik och Ida hade många bekanta ansikten samlats för att fira Nova och vi blev bjuda på god paj och sallad som vi glatt kastade i oss med kidsen busade runt.
 
Själva cermonin var precis så som jag gillar det, och så som vi försökt eftersträva då vi haft namngivning för Anton och Tilde - enkekt, fint och personligt.
Medan bilder på Nova visades på TV:n i bakgrunden berättade Ida och Fredrik vad namnet Nova betyder och vilka de utsett till faddrar. Nova hyllades även med dikter och genom att vi tillsammans lyssnade och sjöng till hennes favorit sånger.
Precis som sin storasyster Henny och hennes kusin Smilla blev Nova sedan döpt i champagne.
Hur många kan säga det?
Storasyster hjälpte till att ta från kärlet och badda Nova på huvudet och Nova själv gjorde snart detsamma och ville sedan inte sluta och hade snart hela frisyren champange-stylad.
 
Sedan bjöds det på tårta och Tilde som hittills hållit sig i bakgrunden var genast framme för att få sig en bit som hon med god aptit sedan slevade i sig.
 
Så summering, familjärt, gott och trevligt. Tack Nova!
 

Små söta ord

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0