>

12083 tosdag ♥ Men gift dig inte i kyrkan då! ♥

Jahapp inga applåder när vi gifter oss...
Jonas bli uppläxad av folkvettsexperten Magdalena Ribbing (ca3.542 in i klippet).
 
Lyssna: "Men gift dig inte i kyrkan då!"
 

♥ Fest! ♥

Efter ceremonin fick kidsen följa med mormor och morfar hem och vi gäster som var bjudna på bröllopsmiddag promenerade bort Lasse Majas där den skulle hållas.
 
Jonas som förälskat sig i alla på svensexan övergav snabbt mig och jag fick tid att skåla med min best buddy och brudtärnorna.orböla.
 
Vid middagen fick jag dock Jonas till bordet och vi hamnade i gott sällskap av brudens barn och deras respektive. Under middagen häll Patric tal som ganska väntat fick oss att skratta följt av Jessica som höll ett tal som lite mer oväntat fick oss alla att börja storböla.
 
Efter middagen hade brudparet propsat på att det inte skulle förekomma någon brudvals. Men de ville vi såklart inte gå med på. Så med hjälp av Patrics iPhone kopplad till ett par högtalare och lite sökande bland låtval strömmade snart tonerna av en vals ut i rummet.
Så bruden fick faktiskt, trots protester med sig sin brudgum ut på golvet. Fast då musiken plötsligt avbröts av att Patrics telefon började ringa, ja då tyckte jag nog att Claes såg lite lättad ut. Jag tyckte dock att han skötte sig fint.
 
Efter att ha avnjutit kanske den godaste tårtan någonsin blev brudparet och deras entourage upphämtade av en limousin och vi åkte alla mot nordic Light Hotel för efterfest. Där väntade The Blcka room på oss och mer champangne.
 
Man kan verkligen kalla det en helkväll då vi inte lämnade festen förrän det var på väg att bli morgon.
 

♥ Brudskål ♥


♥ Jag & min ♥


♥ Sneak peak ♥

 

♥ Utanför kyrkan del II ♥


♥ Ceremonin ♥

Ceremonin var jätte fin och kidsen skötte sig exemplariskt. Ja nästan.
 
Tilde var lite svårövertalad att först gå in i kyrkgången och jag kunde se från där jag satt hur hon bestämt skakade på huvudet när Angie försökte lirka med henne.
Men då Anton väl stolt började spatsera in genom kyrkgången samtidigt som han slängde ut rosenblad bestämt och med en pillemarisk uppsyn. Ja då var inte syrran sen att börja pinna efter. Några rosenbald lämnade förtåss inte hennes korg, men hon var så söt att det gjorde ingenting.
 
Brudparet och alla barnen var såklart bländande vackra och framme vid altaret utgjorde de den perfekta bröllopsbilden.
 
Fast vad vi inte såg var att prästen tuggade fradga så att Carina hade fått bita sig i tungan för att inte börja skratta, må hända att Anton och hans frågor höglydda frågor kan ha något att göra med det. Eller Tildes gråt.
Men så fort kidsen placerades bredvid oss på åskådarbänken så kunde ordningen återgår och Carina och Claes förklaras äkta makar.
 

♥ Utanför kyrkan ♥


♥ Förberedelser ♥


120825 lördag ♥ Äntligen! ♥

I flera dagar i rad har Anton frågat samma sak då jag väckt honom på morgonen.
"Mamma är det lördag idag?"
Och äntligen, äntligen kunde jag bekräfta att så faktiskt var fallet.
Äntligen skulle han få ta på sig sin fina lilla sidenväst och kravatten och de nya finskorna.
Äntligen var det dags att se om allt övande på att ”gå fint” skulle löna sig – för idag är det bröllop!
För Antons del var det såklart den stora hedersuppgiften som näbb som snurrat i hans lilla huvud och nu var han så uppspelt att han bokstavligen studsade fram.
 
Även Tilde sken upp då hon fick på sig sin klänning. Full av självbeundran stod hon en lång stund och bara svängde med kjolen fram och tillbaka med ett leende upp till öronen.
 

120817 fredag ♥ Möhippa ♥

Jag har aldrig tagit del av en möhippa tidgare, men man har ju hört hur det kan spåra. Men med respekt för att det faktiskt var Angelicas mamma vi skulle fira så ville vi vara snälla. Men inte för snälla.
 
Medan jag var på jobbet tog de Carina till ett SPA och jag mötte därefter upp dem för att gå till Myrorna där Carina fick några tior för att ihandla del av sin utstyrsel inför kvällen. Nu råkade de ha ganska schyssra saker där så resultatet blev ett halsband, en sjal, strumpor och ett par silver pumps. Så det hade kunnat bli "värre".
 
Därefter tog vi med henne hem till sin egen lägenhet där barnen förberett med drinkar, snittar och lite annat smått och gott.
Medan vi mumsade på det och gjorde oss i ordning lekte vi traditionella gissningslekar för bruden.
 
Sedan var det dags. På med en vit klänning, slöja, tiara och de utvalda sakerna från Myrorna. Pricken över i:et blev de slílvriga skorna som Carina inte kunde gå i. De glappade och hon vinglade fram vilket fick det hela att bli ännu festligare än vad vi hoppats på då vi tog henne genom tunnelbanan och stan.
 
Destinationen var en restaurang där vi åt god mat och Carina fick berätta i detalj hur hon och Claes träffades. Jag minns det mesta men det som fastnade mest var nog efterätts- och räkskämten - tack Jessica för ett gott skratt!
 
Därefter bar det av till Malmen för drinkar, fast oklart var det om vi skulle komma in. 
"Hur står det till?" frågade nämligen vakten Carina, men släppte sedan in oss efter att ha blivit övertygad av en av tjejerna.
"Hörde ni? Han frågade mig hur det stod till, som om jag skulle vara onykter!" sluddrade Carina och jag skrattade så jag höll på att kissa på mig.
 
 

♥ Bröllopsfesten ♥

Under bröllopsmiddagen fick jag och Jonas sitta tillsammans och det är så himla skönt för då vet man garanterat att man kommer ha roligt då han alltid ser till att styra upp roliga och oväntade konversationer kring bordet. 
Och Jonas levererade!
För vem annan än han kan säga till en vegitarian att han älskar blodig biff eller till en troende att böner är trams och ändå inte bli annat än älskad?
Allt sådant som man enligt vett och ettikett inte ska ta upp till samtal med främande männsikor vid en middag diskuterades och ändå hade vi så trevligt. Inte illa!
 
Middagen varvades med fina, roliga och rörande tal och avslutades med en sång tillägnad Peter. Får se om jag kan hitta och kanske få tillåtelse att publicera den här om jag får tag på den. Himla kul i alla fall.
 
Sedan var det dans. Jag bröt än en gång mot mina principer och bytte mina höga klackar mot ballerinaskor för att verkligen kunna dansa loss. Men jag var inte ensam, är det några som vet hur man röjer på dansgolvet så är det mina kusiner och deras respektive. Jag tror att vi plöjde genom varenda dansstil vi behärskade och kanske ännu bättre de vi inte behärskar. Även Jonas släppte snart på spärrarna och pop- lockade loss.
 
Berusad av glädjen som medföljer ett bröllop blev han även denna gång lite kärlekskrank som vid Cecilias och Andreas bröllop. Synd bara att det inte var jag som blev objekt för de kärleksyttringar det resulterade, utan Andreas.
Då Jonas klockan tre på natten postade på Facebook ett meddelande till Anderas som löd ungefär;
"Jag kanske är lite berusad, men du är mannen i mitt liv".
Då beslutade jag att det var dags att runda av.
 
Men det var lättare sagt än gjort. Även då alla bröllopsgäster lämnat festen hittade Jonas trubaduren som spelat i trädgården under dagen och med honom blev vi sedan sittandes tills vi visste allt om hans relationer i livet fram tills idag. Mycket trevlig kille, ska jag dock poängtera!
 
 

♥ Nina & Peter ♥

Vigselakten var precis lika perfekt som resten av dagen. Jag uppmärksammade dock att Peter vid ett tillfälle stod på den fantastiska bröllopsklänningen, fast jag - som inte är så perfekt själv - tycker förstås att det blev ett charmigt inslag.
 
Så fort det spelades musik hade jag som vanligt svårt för att inte börja lipa (jag lär helt klart göra en "Andreas" om jag och Jonas någon gång får till ett bröllop).
 
Efter ceremonin välkomandes de äkta makarna ut ur kyrkan av oss gäster med ett såpbubbelregn följt av kramar och gratulationer.
 

120811 lördag ♥ Lyxig minisemester ♥

En jobbvecka har passerat. Men så kom helgen i form av en lyxig minsemester fylld med festligheter. Min kusin Peter och hans Nina bjöd nämligen till bröllop i Mariefred.
Jag och Jonas åkte dit i sällskap med mamma, pappa och min moster Ulla, medan kidsen var lyckliga över att få spendera helgen hos farmor och farfar på landet.
 
När vi anlände på förmiddagen visade Mariefred upp sig från sin bästa sida. Vädret kunde inte varit bättre och  det blev snabbt klart att jacka var överflödigt och solglasögon ett måste. Och i vart och varannat hörn möttes vi av sång och musik från deltagande musikanter i SM i gatumusik då vi strosade längs butiksgatorna.
 
Lunch avnjöts på Gripsholms värdshus, där vi sedan skulle övernatta och även bröllopsmiddagen skulle äga rum.
Vid tretiden checkade vi in och både jag och Jonas belv lite paffa då vi klev in i vår svit. Ett härligt mysigt rum med etage där en liten goodiebag med lapp från Nina och Peter hälsade oss välkomna och uppmande oss att ta ett glas champange och en bit choklad. Lyxigt!
 
Så självklart njöt vi av det medan vi svidade om inför vigseln. 
 

120806 måndag ♥ Tillbaka till verkligheten ♥

Tillbaka till verkligheten. Jag tror att jag hade samma rubik på förra årets inlägg då semstern var slut och vardagen drog igång igen.
Men det är lite så. Plötsligt måste man vänja sig vid att man måste gå upp då klockan ringer på morgonen. Följt av utmaningen att få upp två trötta ungar programerade på semestertid och därmed ovilliga att kliva upp, klä på sig och borsta tänderna för att i tid komma iväg till dagis och jobb.
 
Men allt går om man vill - ja även om man kanske inte riktigt vill.
För måste man ju faktiskt, återgå tillbaka till verkligheten.

120805 söndag ♥ Mulle Meck ♥

Sista semesterdagen och även denna fick bli med kidsen i fokus. En tripp till Mulle Meck gjorde två små busfrön lyckliga.
 

120804 lördag ♥ Best of ♥

Så var det dags att säga hej då till landet för sista gången för den här semestern.
I bilen hem gick Anton igenom allt roligt som hör till landet och denna vistelses "best of" summerades ungefär såhär;
Att köra båt och läsa bok med farfar, leka i kojan och vara riddare, bada vid stranden. Sola och mysa med farmor. Fånga grodor och leta efter Tyvö-elefanten (ett fantasidjur som skapats som distraktions- och avledningsmanöver då kidsen är gnälliga eller bråkar på något vis. Det fungerar som så att man högt och plötsligt utprister "Såg du Tyvö-elefanten?" och så har kidsen helt tappat fokus på det de höll på att envisas med. Magiskt!).
 
Men på frågan vad som varit det bästa de här dagarna var svaret självklart;
"Ebba!" ropade Anton glatt.
 

♥ Ett litet charmtroll ♥

Kusin Ebba är ett riktigt litet charmtroll. Go och glad, men förbannat envis.
Tycker att jag kan se vissa likheter med ett annat litet Löf.
Förutom liknande drag av personlighet är det också tydligt för alla att se att det finns ett speciellt band mellan Ebba och Anton.
Så fort Ebba ser sin äldsta kusin springer hon fram och slår sina små armar runt honom och kramar det hårdaste hon kan. Anton kramar ömt tillbaka eller lägger huvudet på sne och överöser henne med små komplimanger.
 
Farmor, eller ja det blir ju mormor i Ebbas fall, är en annan solklar favorit. Att det var på Annicas arm hon boat här ute på landet gjorde hon tydligt. Det spelade ingen roll om det handlade om mys, lek, transport eller mat, helst skulle det allt ske i famnen på mormor. 
 
Jonas har inte lika stor framgång hos sin systerdotter. Varje gång han kom nära eller frågade om hon ville leka eller bli uppplockat fick han samma respons i form av en huvudskakning och ett vänligt men bestämt "nää".
 
Tilde, Ebba och farmor-mormor.

120803 fredag ♥ En dag på stranden ♥

Det blev en dag på stranden med bad och lek och en massa spring.
 

♥ Kärt återseende ♥

Kärt återseende då brorsan kom tillbaka efter en båtur med farfar för att hämta tidningen.
 

♥ Grodo-Bärt och hans vänner ♥

På landet finns det grodor – massor av grodor.
 
Anton gillaar att få hjälp att fånga dem och placera dem i en burk och titta på dem en stund för att sedan släppa ut dem.
 
Idag var det en stor groda och fem små som fick äran att flytta in i Antons välinreddda grodbunke.
Anton var också snabb att döpa dem. Den stora fick heta Grodo-Bärt och hans mindre vänner Tilde och Wilma (såklart), sötnos, Batman och Spiderman.
 
Grodo-Bärt är "boj" tycker Tilde, det betyder stor.

120802 torsdag ♥ En sista tur till landet ♥

Snart är semestern slut och en sista tur till landet ville vi hinna med. Så någorlunda spontan packade vi ihop och åkte ut till farmor och farfar som även hade finbesök av söta kusin Ebba över helgen.
 
Jag och Ebbsen.

RSS 2.0