>

130629 ♥ Humoa humpa ♥

Jag och Jonas spenderade vår barnfira dag i solen vid dammen i Söderberga. Därefter knatade vi över till Gröna huset för grillmiddag tillsammans med kidsen, mormor, morfar, Maja och Henke. Kvällen avslutades med en omgång ”humpa”, en musiklek som Maja och Henke introducerade. Vilket är en rad kända sånger som gjorts om till Finsk humpa-stil i form av både takt och arrangemang och dessutom framförs sång och text på finka. Utmaningen är sedan att först vara den som listar ut original artisten och sångtiteln. Helt klart min typ av lek, och som den superdåliga tävlingsmänniska jag är blev jag alldeles för engagerad, fokuserad och exalterad, men kammade självklart hem förstaplatsen. Ingen lär därför vilja leka denna sjukt roliga lek med mig igen, men om ni skulle ångra er – hör av er!

 


130628 fredag ♥ Chill mode ♥

Idag erbjöd sig mormor och morfar att vara barnvakter. Så efter jobbet mötte jag upp min dude Angie och picknickade i Rålis tills solen gick ned. Därefter mötte vi upp Jonas, Björn och Victor och hans kompisar på Musslan. Chill mode.

 

Lånar en bild från Angies instagram - bröderna Löf.

130626 onsdag ♥ Hopp och lek ♥

Idag skulle det i Tranebergsparken finnas hoppborg, musik, ansiktsmålning och annat skoj för barnen, så jag och Linnéa hade pratat om att åka dit. Men vädret var väldigt osäkert. Ena stunden kändes det som att det låg regn och åska i luften, för att man nästa stund kunde skymta solen.
Tillslut bestämde vi oss i alla fall för att åka dit.

Så efter jobbet åkte jag och hämtade upp kidsen från dagis för att sedan åka mot Alvik där vi mötte upp Linnéa och Izak – och vilken tur vi hade!
Molen lättade och det blev strålande sol och knallvarmt. Kidsen busade runt medan jag och Linnéa varvade att springa efter dem med att småprata med varandra.
Efter att ha prövat de olika aktiviteterna, fått lite godis och varsin ballongfigur märktes det på kidsen att det var dags att ladda batterierna. Så vi svängde förbi McDonalds och åt middag där innan det var dags för hemgång. Himla mysig sätt avsluta en helt vanlig onsdag, och Anton höll med.
”Den bästa onsdagen jag har sett!” bekräftade han.

 

Sötnosen Izak.

130625 tisdag ♥ Sommarkväll ♥

Idag passade vi på att utnyttja det fina vädret till max. Efter jobb och dagis tog vi cyklarna till Grötfatet där kidsen plaskade runt i plaskdammen medan jag och Jonas solade på en filt i gräset.

I takt med att solen sakta gick ned mumsade vi i oss middag, för att sedan hoppa på cyklarna för att åka hem och sova.

 

Mobilfoto.

130623 söndag ♥ Sol och bad på landet ♥


130622 lördag ♥ Underhållning i solen ♥

På eftermiddagen vinkade vi hejdå till mormor, morfar och Victor som åkte hem.

Vi andra fortsatte dagen med att njuta av vädret ute.
Anton lekte med sin nyfunna vän Gustav från grannhuset och de lekte i kojan, bekämpade drakar och lekte med vattenpistoler.
Tilde underhöll oss andra med att showa i eftermiddagssolen. Det bjöds på skutt, kullerbyttor och allt från balett till brakedans.

 
Mobilfoto.

♥ Världens vackraste ♥

Tilde Noelle.

♥ Midsommarafton ♥

Tyvö levererade som vanligt. Solen sken och alla var på bra humör. Morfar och mormor kom ut på förmiddagen för att fira dagen tillsammans med mig, Jonas, kidsen, farmor, farfar och farbror Victor.
Enligt tradition lövades brygga och altan, midsommarkransar skapades, vi intog sill- och snapps lunch och dansade kring midsommarstången på eftermiddagen för att avnjuta en god grillmiddag på kvällen.

 


♥ Glad midsommar! ♥

Mobilfoto - Victor & kidsen på bryggan.

130621 fredag ♥ Midsommartjej ♥

God morgon landet!

130620 torsdag ♥ På väg! ♥

Torsdagskväll, arbetsveckan är slut och vi drar ut till Tyvö för att fira midsommar. Tjing!
 

130615 lördag ♥ Kolmården ♥

Tidigt på morgonen packade vi in oss i bilen för att möta upp Max, Linnéa och Izak för att bege oss mot Norrköping och Kolmården.

 

Så fort vi kom innanför portarna på Kolmården märktes det på barnen att de tyckte att det var spännande. Anton fick som vanligt spring i benen och kunde inte stå stilla en sekund. Tilde höll sig tyst, men pekade bestämt i olika riktningar på allt värt att uppmärksamma. Medan Izak fick en busig blick och hukande började smyga omkring och utforska platsen.
 
Det fanns massor att titta på och snabbt skulle de gå. Kidsen ville lyftas upp, peka och kommentera, för att lika snabbt krångla sig ur ens famn för att kila vidare till nästa inhägnad.
 
Vi såg fina tigrar.
 
Och vi såg trötta får.
 
Jag och Anton gick in i hagen med getter och grisar medan de andra väntade utanför.
"Mamma, klappa du!" uppmuntrade Anton mig.
Men jag var inte jättesugen på att lukta get.
Anton var fascinerad, men vågade inte riktigt närma sig de större djuren. Men då en söt liten killing kom trippandes sträckte Anton fram handen strök den snabbt över ryggen, för att sedan rygga tillbaka då de andra getterna kom bräkandes.
”Jag klappade den lilla sötnosen, såg du det mamma?” sa Anton nöjt när vi gick tillbaka till de andra.
 
När vi kom till bilbanan var alla tre kids lika ivriga på att få åka. Tålmodigt stod de i kö med papporna medan jag och Linnéa passade vagnarna och stod redo att fotografera. Först ut var Anton som körde banan runt med en beslutsam min. När han passerade mig släppte han på gasen så att bilen stannade.
”Sådär mamma, fota nu!” sa han och smilade upp sitt bäst inövade leende, innan han trampade ned gasen och körde vidare, vilket fick de som stod runtomkring att skratta.

Näst på tur var Izak som log och nöjt styrde runt den gröna lilla bilen.
Sedan kom Tilde som inte rörde en min men vars ögon glittrade av förtjusning då hon gasade på ordentligt och världsvant tog varje kurva.
 
Anton hjälpte mig med att dokumentera dagen.
 
Anton tog bland annat denna fina bild på Izak och Linnéa medan vi väntade på att papporna var iväg och köpte mat.
 
Och den här "coola" bilden på Linnéa.
 
Hungriga och något övertrötta kom Tilde och Izak in i ett spelevink-mode och spexade för varandra och fnissade så de nästan trillade baklänges.
Detta humör skulle dock snart slå över. Då maten kom ville plötsligt Tilde inte längre vara med och bestämde sig för att varken äta eller vara med oss andra.
 
Istället gick hon och lade raklång på gräset vid en buske bakom ett lågt staket. Vilket gjorde att hon platsade in med de andra trötta djuren här på zoo som låg och latade sig i sina inhägnader.
Folk som gick förbi tittade frågande på henne där hon låg. Men så fort jag eller Jonas gick nära tjöt hon rakt ut. Hon ville ligga där. Inte i vagnen eller i någons famn, utan där på gräset bakom staketet.
 

Efter att Anton hade suttit och fluktat bort mot bergodalbanan under hela lunchen tog Jonas med honom dit och ställde sig i kön för att åka. Vi andra gick och ställde oss för att köa in till delfinshowen. Vilket blev en välbehövd paus för småttingarna att vila upp sig.
Men för Jonas och Anton blev det slöseri med tid, för när de började släppa in blev vi tvungna att ringa dit dem, innan de hunnit åka bergodalbanan, för att inte missa showen.
Men delfinerna vägde upp för det. Tror att vi vuxna blev lika fascinerade som de små. Helt klar en av höjdpunkterna på dagen och dessutom en helt ny show från förra årets.
Efteråt sprang dock Jonas och Anton iväg för att skrika av sig i bergodalbanan en sväng, vilket blev ytterligare en annan höjdpunkt för AK.

 

När alla var samlade igen stannade vi upp för att ta en drickpaus och jag plockade upp tröjor, kakor, näsdukar och annat ut ur väskan för att komma åt barnens Festis-drickor, som praktiskt nog låg längst ned i botten.
När jag fått fram dem och skulle stoppa ned de andra sakerna insåg jag att det saknades något, kakorna var borta. I nästa sekund att så var även mina barn.
”Anton! Tilde!” ropade jag, smått nervöst.
Inget svar. Men ett välbekant fniss hördes bakom oss. Jag vände mig om, och vid ett staket satt två små busungar och mumsade i sig hela kakpaketet, hur nöjda som helst.
 
Sedan åkte vi linbana, som trots den långa kön var värt att vänta på.
 
Himla mysigt att få vila benen lite och glida runt och titta på djuren, fika och småprata lite.
 
Lite läskigt var det förstås och då är det skönt att ha en kompis att hålla i handen.
 
Lejonen låg mest och latade sig.
 
En liten nalle på promenad.
 
En söt liten giraffbaby som inte släppte oss med blicken.
 

Efter att vi kom ned och ut från linbanan var det några djur som fångade kidsen intresse mer än några av djuren från linbanefärden – myror! Anton, Tilde och Izak samlades i en klunga runt myrorna med huvudena tätt ihop och kommenterade och pekade ivrigt. Tills Izak snabbt ställde sig upp och utbrast ett högt ”Nä-hä!” och stampade två gånger i marken och krossade krypen.
 
Glasspaus. Meningen med att äta glass är väl ändå att njuta - och det gjorde verkligen kidsen.
 

Bäst av alla djur tyckte Tilde var ”den musblå kanelen”. Det tog en stund innan vi fattade att det hon egentligen sa var ”den ljusblå kamelen”, och ja, fröken kanske inte har stenkoll på alla färger ännu.
 
På väg ut från parken passade Anton på att fota sig som ett lejon. Vilket såklart var ”Asgrymt!”.
Med det avslutade vi dagen och kramade om varande och tackade för en rolig dag, hoppade in i bilarna och begav oss hemåt.

130608 lördag ♥ Släktkalas i Simpnäs ♥

Idag hoppade jag och kidsen in i bilen med mormor och morfar och körde ut mot Simpnäs för släktkalas.
Det blev lite sol, lite regn, några myggbett, mycket god mat och så en glutt på prinsessbröllopet.
Anton och Tilde satt inte stilla en sekund utan hade fullt upp med att busa med sysslingarna. Det klättrades på klipporna, kastades boll, lektes med dockor, smaskades kakor och fnissades en hel del.
Efter en härlig och intensiv dag var det helt otroligt att kidsen sedan höll sig vakna på vägen hem (och jag själv med, för den delen).
 
 
Mobilfoto.

130607 fredag ♥ Små krokodiler ♥

Idag spenderade jag och kidsen eftermiddagen tillsammans med Anna och Ebba vid plaskdammen i Grötfatet.

Kusinerna plaskade runt som de sötaste små krokodilerna, raklånga på mage och fnissade.

 

Tillslut var de helt blåa om läpparna av allt badande och jag och Anna var tvungna att muta med kakor för att få dem att komma upp och värma sig lite.
Så vi slog oss ned på en filt i gräset och tre minuter senare var de två kakpaket länsade och det enda spåret av kakfesten var tre utbredda chokladmustascher. 

 

 

♥ Mys vid Minneberg ♥

Nationaldagen bjöd på sol ända in på kvällen. Max grillade och Linnéa fixade med picnic och kidsen sprang runt och busade, medan jag själv mest satt på en filt och njöt. Kände mig ganska bortskämd. 
 
Mobilfoto.

130606 torsdag ♥ Sverigedagen ♥

Anton tyckte att det var väldigt beklagligt att pappa lämna landet på "Sverigedagen", och det kan man ju hålla med om.
Så medan Jonas åkte till Arlanda för att ta flyget till Barcelona med jobbakompisarna gick jag och kidsen för att tröstäta glas. Massor av glass!
Solen sken och lusten att sedan gå hem för att äta middag var inte särskilt stor. Men lägligt nog ringde Max och frågade om vi inte ville komma och grilla i Minneberg med honom och familjen - vilket vi såklart ville!
 
Bild från Instagram - Mammarazzin

♥ Tilde på stranden ♥


♥ Anton vid bryggan ♥


♥ En försmak av semester ♥

Det kom att bli en riktigt härlig dag!
När de envisa molnen blåste bort och solen kikade fram blev det riktig sommarvärme på ön. 
Det dröjde inte länge innan kidsen drogs ned mot vattnet. Anton klev kaxigt ned i vatnnet och vadade ut tills vattnet nådde honom upp till knäna, medan Tilde skeptiskt tittade på från strandkanten.
"Det är inte farligt!" ropade Anton coh tog ett steg baklänges, halkade och drattade på baken ned i vattnet. Upp for han sedan lika fort som han föll i.
När vi såg att han var okej började vi alla klappa händerna åt Antons premiärdopp.
"Tackar, tackar!" svarade Anton och bugade.
 
 

130602 söndag ♥ God morgon Tyvö! ♥

Tilde vaknade på ett strålande humör. Vilket var en skön omväxling från "Jag viiiiiiill inte gå till dagis!" köret.
 
Efter att ha ätit frukost drog hon mig ivrigt i byxbenet.
"Mamma, vi går på promenad."
Så vi tog oss en tur i trädgården. Tittade på vattnet och blommorna. Gick en sväng med dockvagnen. Stannade till vid gungorna och gungade dockan och sedan Tilde själv. Efter det vidare till kojan för att köra lite bil och avrunda med en kopp "kottekaffe". 
Bra start på dagen.

 

130601 lördag ♥ Tiden går så snabbt! ♥

Oj, vad tiden går! Jag kan inte förstå att det var fyra månader sedan jag postade ett inlägg ("En stor sej"). Inte okej!
Det har hänt MASSOR!
Anton har lärt sig cykla (utan stödhjul) och varit och hälsat på i skolan som han börjar i till hösten.
Tilde har har slutat med napp och haft avslutning på sin första danstermin.
Jag har fått ett nytt jobb och jag och Jonas har varit i Barcelona.
 
Så vart ska jag börja?
Jag börjar med att posta ett inlägg från vart vi befinner oss idag - på Tyvö!
(Så får jag i mån av tid försöka fylla på med inlägg och bilder bakåt i tiden...)
 
Men just nu är vi alltså på Tyvö, landet permiär för i år. Tyvärr har vi inte riktigt vädret med oss och vi började resan hit med att få stanna och torka kräk från en åksjuk Tilde i bilen ut. Men nu är vi i alla fall här och barnen är glada att få busa med farmor och farfar.

 Mobilfoto - Tilde klipper gräs i pyjamas.

RSS 2.0