>

130529 onsdag ♥ Tilde i ett nötskal ♥

Idag var Jonas med Tilde på BVC. Det gick bra men...
 
 

130528 måndag ♥ Inskolning - del II ♥

Efter förra veckans inskolnings-flopp var det idag dags för ett nytt försök.
Morfar hjälpte till med att lämna Tilde på dagis medan jag och Anton mötte upp granntjejen Juni, som ska börja i samma klass, och hennes mamma och pappa.
Jag var beredd på att Anton skulle ställa till med en scen. Men av någon anledning gick allt som en dans. Juni och Anton sprang tillsammans in i klassrummet medan jag och resten av föräldrarna till barnen i den blivande förskoleklassens väntade utanför. Med varsin kopp kaffe satt vi sedan i den gassande solen och väntade och småpratade. Jag klickade ganska snabbt med en av mammorna till en kille som ska börja i Antons parallellklass och snart hade vi både byte telefonnummer och bokad playdate för grabbarna.
 
När dagens pass var över sprang alla barn ut, fnissiga och fulla av bus - inklusive Anton.
Därmed släppte en stor sten från mitt bröst! Kändes så gott att se honom skratta där på skolgården.
- Det kommer att bli bra det här, riktigt bra!
 
Mobilfoto: Anton på skolgården.

130526 söndag ♥ Morsdag ♥

Idag är det morsdag, och det firade jag och kidsen (Jonas jobbar jour) genom att följa med mormor och morfar till Görvlens slott. Där fick vi även sällskap moster Maja, Henrik, min kusin Ida och hennes Fredrik och deras söta döttrar och barnens sysslingar Henny och Nova.
Vi hade planerat för en picnic i solen och mysa. Fast någon sol fick vi förstås inte, och medan vi satt där och mumsade på mormors goda paj började det dugga.
Fredrik var snabb att hitta en värmestuga och där tog vi skydd för regnet. Så trots det dåliga vädret fick vi ändå en mysig stund över en kopp kaffe medan sysslingarna busade runt.
 
hnhjuiuj

130525 lördag ♥ Cirkusen är här! ♥

Anton hade sett en skylt om att cirkusen var i stan och var jättetaggad på att få gå och titta. Själv är jag inte så mycket för cirkus, men efter en tuff vecka utan pappa (då Jonas jobbar jour) tyckte jag att kidsen var värda att få göra något skoj. Så vi gick dit och stod i den hundra meter långa kön för att få köpa biljetter och komma in.
För att vara så anti som jag är tyckte jag ändå att det var en ganska bra show och Anton och Tilde älskade det - så helt klart värt pengarna!
 
Showen inleddes av en prickig häst som gjorde konster.
"Mamma, hästen är inte platt!" ropade Tilde förtjust.
Tror det var på tiden att Tilde slets från TVn och fick se en häst på riktigt.
 
Bäst konstatrade båda barnen var under elefanternas nummer då den mindra av de två elefanterna vände sig med rumpan mot oss och bajsade. Vilket jubel!
 
 

Mobilfoton.

130520 måndag ♥ Sooool! ♥

Himla lyx att kunna gå lite tidigare från jobbet, hämta barnen och komma hem då solen fortfarande skiner.
På vår balkong var det riktig sommarvärme och jag och Tilde svidade om till badkläder och satt och myste med varsin tidning en stund innan det var dags för att laga middag och göra kväll.
 
Mobilfoto.

♥ Spontan grillkväll ♥

När vi kom hem från picnicen i Rålis sken fortfarande solen, och det vill man ju ta vara på! Så efter att ha pratat med Max och Linnéa styrde vi snabbt upp en spontan grillning hos oss.
Kidsen började genast busa runt på gården och medan papporna skötte grillningen dukade jag och Linnéa.
Det hela blev himla mysigt, och himla gott! Mera spontana grillkvällar - ja tack!
 
Bilder från Instagram - Mammarazzin.

130511 lördag ♥ Picnic i Rålis ♥

Nu kan man verkligen känna i luften att sommaren är på väg och picnic i Rålis känns som det perfekta sättet att fira det.
Efter att ha packat vagnen full med godsaker och tagit oss med tuben till parken mötte vi upp Anna och Ebba.
Myspys och en massa bus från kusinerna fyllde dagen tills dess att picnickorgen var tom och det var dags att bege sig hemåt. 
 

130510 fredag ♥ Kvällsshopping ♥

Jag vet inte riktigt hur vi orkade, men efter en lång dag på jobb och dagis lyckades vi på något sätt hitta energin att ta oss till Kista. Där blev det en pannkaksmiddag följt av lite shopping.
 
Bild från Instagram - Mammarazzin.
 

130509 torsdag ♥ Ledig mitt i veckan ♥

Kristi Himmelsfärdsdag. Himla skönt att få en dag ledigt såhär mitt i veckan.
Efter en inventering av kidsens garderober fann vi i stort sätt inga passande vårkläder, så dagen dedikerades till att införskaffa nya.
En cykeltur upp till centrum och en muta i form av glass fick till och med kidsen att vara med på noterna.
 
Mobilfoto.

130505 söndag ♥ Dansavslutning ♥

Idag var det dags för Tildes dansavslutning för terminen, vilket innebar att familj och vänner fick komma och titta under lektionen.
 
Under lunchen starx innan var Tilde så uppspelt att hon knappt fick i sig någon mat, ivrig att få ta på sig sin fina ballerinakjol. Med den på stod hon sedan och beundrade sig själv länge framför spegeln.
 
Väl på dansskolan fortsatte Tilde att spegla sig och skuttade glatt omkring innan lektionen började och dansade runt och gjorde små piruetter.
 
Men så fort dansläraren ropade att det var dags att börja stelande hon till.
"Jag vill bara titta!" sa hon bestämt.
Både jag och Jonas gjorde vårt bästa för att få henne att vara med. Men hon tjöt rakt ut varje gång vi försökt få med henne ut på dansgolvet.
Inte toppenkul för de andra föräldrarna som satt där med mobil- och videokameror att få med Tildes vrål på film.
Så vad gör man?
Envisa unge! Jättetrist tycker jag då hon är så himla gullig och duktig och det hade varit kul om också vi fick vår lilla ballerina på film, men nej.
 
Som grädden på moset började Tilde storgråta så fort lektionen var slut och klamrade sig fast vis dörrposten.
"Jag vill inte gå hem, jag vill dansa!" tjöt hon.
Suck och stön.
 
 
Mobilfoto.

130504 lördag ♥ Tildes 3års kalas ♥

Idag hade vi planerat att ha Tildes 3års kalas hemma hos oss. Men då solen strålade och mamma visste att vi tänkt bjuda på glass, ringde hon på morgonen och snällt erbjöd att vi kunde flytta kalaset till deras mysiga altan. Så det tackade vi såklart ja till!
Efter att ha dirigerat om gästerna och fått alla på plats blev Tilde överöst med presenter. Son en liten prinsessa satt hon sedan med en hel drös paket och leksaker omkring sig.
 
Men sedan ville inte solen vara med längre. Envist dukade vi fram kalasfikat utomhus och slog oss ned för att äta medan vi successivt gick efter mer kläder. Snart satt kidsen i mössa, insvepta i filat och sörplade i sig glass.
Men det är väl ändå svensk sommar!
 
 
Mobilfoto.

♥ Hipp hurra! ♥

Det är inte så dumt att fylla år den första maj. Ett bra sätt att garantera att man alltid är ledig.
 
Idag firade vi detta genom att ta oss upp till centrum för att äta glass.
Vi plockade fram kidsens cyklar och skrivade bort stödhjulen för Anton. Nu skulle det tränas. Jonas sprang tålmodigt efter och höll i hjälphantaget medan Anton vinglade fram. Sedan var det min tur och då mitt tålamod inte är lika stort släppte jag försiktigt för att se hur pass bra han kunde balansera själv. Beredd att ta tag igen hann Anton cykla ifrån mig. Ja han cyklade faktiskt ifrån mig, utan att han ens visste om det. Sedan gick allt som en dans. Så då vi begav oss hem efter fikat i Vällingby cyklade han faktiskt helt själv!
 

130501 onsdag ♥ Tildes 3år! ♥

Hipp hurra - idag är det Tildes födelsedag!
Tänk att "lilla" Tilde blivit så stor!
 
Födelsedagbarnet väcktes på det traditonella sättet, med sång, vilket hon besvarade med att trött ge oss ett litet leende, för att sedan bli klarvaken då hon såg paketen.
Det paket vi hade högst förväntningar på var också det som fick bäst respons. En stor Rapunzel Disney docka från Barcelona. Med det långa blonda håret och stora ögon ser dockan ut som en mini verson av Tilde själv.
Vi fortsatte sedan morgonen med att titta på filmen om Rapunzel, "Trassel" medan Tilde ömt strök dockan över håret.


 
Mobilfoto.

RSS 2.0