>

121130 fredag ♥ Lilla lanen! ♥

Idag var dagis stängt för APT så jag fick vara hemma med kidsen.
Å tur var det, för jag var på nytt hängig och orkade knappt ta mig ur sängen. Men kidsen var pigga och fulla av energi. Så för att inte de skulle gå bananas lovade jag att vi skulle ta fram julpyntet på eftermiddagen.
Anton har nämligen pratat och längtat efter det i flera dagar. 
 
Även Tilde blev smittad av förväntan då de tillslut lyckades få med sin trött mamma upp till vinden. Genom att hjälpas åt fick vi sedan med oss kartongen med julpynt och en kasse med tomtekläder till lägenheten.
 
Sedan gick Anton och Tilde loss på julsakerna - här skulle det pyntas!
Tilde ville bestämt ha på sig sin tomteklänning från förra året som var alldeles för liten, men som hon tack vare ren envishet ändå fick på sig. Samtidigt radade Anton upp tomtar i alla dess former och placerade ut här och där.
 
Fast grädden på moset var ändå återseendet av den lilla plastgranen. Ihop knölad och sned, men vacker i Antons ögon. 
 
Tillsammans med lillasyster pyntade han den omsorgsfullt med julgranskulor, glitter, ljus och två stjärnor i toppen. 
Placerad i Antons rum satte jag som final i kontakten för julgransljusen och då de lyste upp brast båda barnen ut i en beundrande suck.
"Så vackert!" konstaterade Anton.
 
Vilket genast fick mig att tänka på en lika lycklig Anton som för två år sedan för första gången fick se "Lilla lanen".
 

♥ Gangnam Style ♥

Ja, jag vet inte om det märks att mamma Sofia varit hemma och sjuk alldeles för länge nu och rastlösheten därmed börjar ge uttryck i olika skepnader. För här kommer nämligen ytterligare en videoskapelse inom loppet av några dagar.
 
För er som inte vet vem PSY är så måste ni börja med att ta en titt på detta, klicka HÄR!
 
Det jag och kidsen har gjort är nämligen inte den första, säkert inte den sista, men troligen den bästa versionen av Gangnam Style!
 
 

121123 fredag ♥ Swedish House Mafia ♥

Önskar jag hade varit frisk så jag hade orkat hoppa runt mer. För det spelar ingen roll hur sjuk du är, har du biljetter till SHM och ska gå med bästa vännerna, då är det bara att sminka över ringarna under ögonen, preppa med hostmedicin, nässpray och en stor dos ren vilja.
 
Tack igen Max och Linnéa för att vi fick följa med! Det var grymt! Se själva och försök att sitta still!
 
 

♥ Lysande! ♥

Resultatet av Anton och Tildes julpyssel - fina ljuslyktor!
Anton gjorde två stora föreställande paket och Tilde en liten som hon döpte till "Julglitter".
 

♥ Julpyssel! ♥

Jaha, så var man sjuk igen. Hostat i fem veckor, penicillin i tio dagar och fått tre olika hostmediciner. Försökt ta mig till jobbet i omgångar, men ger nu upp då det bara blir en massa karensdagar av det. Så nu stannar jag hemma och blir frisk, så det så!
Men jag har så svårt för att ligga still på soffan hela dagarna! Så för att inte bli (ännu mer) knäpp blev det stillasittande pyssel med kidsen som underhållning. Julpyssel i form av tomtar, "julsniglar" och andra figurer i trolldeg och ljuslyktor av gamla olivburkar och akrylfärg. 
 
Anton var extra fin i pappas förkläde!
 
"Titta mamma, asmelons!" (översättning: marshmallows).
 

♥ Nu går vi! ♥

Det är alltid kämpigt att få barnen iväg till dagis. Speciellt då en är ivrig att få komma iväg och hoppar och stampar och den andra samtidigt försöker tjata sig till att få stanna hemma. (Jag tycker bilden nedan talar om ganska tydligt vem som är vem).
 
Snön som föll och smälte bort hann göra mig påmind om ytterligare en kommande utmaning, nämligen vilket helvete det var att dra vagnen till dagis, varje dag, förra vintern.
Så i år tänker jag inte göra det. Jag tänker låta vagnen stå och träna barnen till att gå.
Anton är förstås van, han har inte fått suttit i vagn sedan vi hade dubbelvagnen. Men för lilla primadonnan är det något nytt att inte bli skjutsad runt.
Men som hon har imponerat!
I en veckas tid har vi nu gått och Tilde knatar på och har inte ens så mycket som nämt vagnen. Hon gillar att gå längs parkvägen och hålla min hand och småbubbla om det ena och det andra.
Kan nog bli bra det här, om bara Anton ville vara med på noterna.
 
Mobilfoto.

♥ Djungeln ♥

Jaha, så var jag och kidsen dunderförkylda igen då. Viket betyder mera vab och en rastlöshet som snabbt kommer krypande. Tur att allt man behöver för att ha kul är lite kreativitet.
Vi drömde oss bort till djungeln och snart var vi mitt uppe i en filminspelning.
Resultatet kan ni se här. Antons bästa hittills, enligt mig!
 
 

♥ Kackerlackor ♥

Anton brukar alltid filosofera om olika saker då vi är på väg till dagis.
Vilket alltid är intressant, men det är inte alltid så lätt att hänga med, som idag.
"Mamma, varför gillar du kackerlackor?"
"Gillar jag kackerlackor?" sa jag förvånat.
"Ja, du samlar ju på kackerlackor!"
"Gör jag?"
Anton suckade.
"Kan du hoppa med dina kackerlackor?" frågade Anton efter en stund.
"Jag förstår faktiskt inte vad du menar", sa jag.
"Men såhär!" sa Anton och hoppade.
Jag kunde inte låta bli att skratta lite.
"Jo, det förstod jag. Men kackerlackor?". Jag skakde på huvudet.
Anton skakade på huvudet tillbaka.
"Kackerlackor!" sa han och ställde sig på tå och pekade han ned på sina fötter, "Sådana här med en pinne!"
"Jaha, du menar klackskor!"
 
  Mobilfoto.

♥ Vinteroutfit ♥

Nya vantar, skor och mössa införskaffade. Tilde älskar dem och vill ha dem även inomhus, såklart!
 
 
 

♥ Frukostkalas! ♥

Riktigt mysigt att bli bjuden på frukostkalas.Tina hade såklart bakat en massa gott och alla samlades vi kring köksbordet för att äta och låta Emil öppna presenter.
Att Emil blir lika duktig som sin mamma på att laga mat, det kan jag förutspå redan nu. Den lilla kocken fick både ett kök, kastruller och en massa leksaksmat, och övning ger färdighet sägs det ju. 
Medan jag och Tina gav oss på att försöka montera ihop köket, pratade papporna teknik, Anton och Elias sprang runt och busade, Tilde mumsade kakor och Emil vandrade runt och charmade alla kalasgäster.
 
Men det fanns fler som lyckades charma. Tilde som alltid är avvaktande när det kommer till främmande männsikor, satt plötsligt tätt intill Tinas lillebror Jocke och lät honom till och med hjälpa henne med hennes lilla tiara då den trillade av. Blev faktiskt riktigt förvånad. Kanske är det för att Tilde känner sig så hemma kring familjen Severbrink, eller kanske har Emil fått en konkurrent på kärleksfronten!
 
Vid tolv vi vi dock tvugna att tacka för oss då Anton skulle vidare på mer skoj, då han och farmor skulle på teater på eftermiddagen.
 

♥ Kalas klar! ♥

Ingen vanlig söndag idag, för idag är det Emils födelsedag och vi var bjuda på frukostkalas.
Så vi vakande, klädde på oss och drog iväg. Tilde fick ha sin favorit klänning med "prickor på" som hon säger och hennes lilla tiara för att göra sig extra fin för fördelsedagsbarnet, som Anton menar är hennes pojkvän.
 

♥ Strike a pose! ♥

Jag vet inte vem som har tagit över titeln som "världens mest fotograferade kvinna" efter Lady Diana. Men världens mest fotograferade kille, måste i alla fall vara Anton. Världsvant försöker han nu lära syrran alla trick han kan. Tilde som mer än gärna gör allt som sin idol har dock svårt att få till de där nonchalanta, men väl inövade poserna som tycks falla så naturligt för bror cool.  
Men söt är hon, söt som bara den!
 

♥ Batman ♥

Det är inte alla som har Batman som personal shopper - men det har jag!
 
Mobilfoto,

♥ Coolast i stan! ♥

När Anton får bestämma vad som står på agendan, då blir det till att åka till Åregaraget och se "världen", Med det menar han den gigantiska jordglob som finns där. Att stå där och titta på tunnelbanorna som kommer in är också "coolt" tycker han och syrran. Fast enligt mig är det de som är coola. Coolast i stan!
 

♥ Cykelsäsong? ♥

Jaha, så kickar vi igång vintersäsongens vabbande...
Fast lite roligare blev det helt klart då pappa tittade förbi från jobbet med en BMX till lill'skrutten.
Tilde som som önskat sig en så länge. Som avundsjukt vill låna Antons cykel varje gång hon får chansen och måste slitas från cykelhörnan på Coop varje gång vi handlar.
 
Så lyckan var såklart total över denna lilla cykel.
 
Jonas ska såklart pimpa den som med alla våra andra rides och jag är redan nu sugen på att få köpa en liten cykelkorg och en stol till dockan där bak. Men de får nog vänta tills säsongens vabbande är över och solen börjar kika fram i vår - kanske lagom till den stora treårsdagen!
 
(Ledsen för det suddiga mobilfotot).

♥ Hello Kitty ♥

De små spökerna firade Halloween hos farmor och farfar.
 

♥ Richard Cheer och den dansande Vålnaden ♥

Så jag och Angelica var Rödluvan och Pretty Woman. Så vad var då killarna?
Ja, som Pretty Womans dejt gick Erhan såklart som Richard Gere. Eller var det Richard Cheers?!
Jonas tjatade i dagar om att han ville klä ut sig till Bananaman eller Skelletor (nej jag vet inte heller vilka de är!) men slutade som en vålnad. Dock en väldigt glad och dansant vålnad.
Så vad kan man säga, förutom att jag och Angie tog hem det här med, poäng till tjejerna - igen! 
 

♥ Happy Halloween! ♥

Man är aldrig för gammal för att klä ut sig. Eller?
Ja, man kan nästan börja undra så som vi höll på...
Även i år var vi bjudna på Halloween fest. Jonas var kanske inte super engagerad, men jag och Angie jobbade hårt för att komma på hur vi skulle toppa förra årets outfit - som tvillingarna från The Shining.
Jag hittade en dräkt som "Elaka Rödluvan" med en jättefin klänning, luva, yxa och en korg med varghuvud i, ja ni förstår.
Men fem dager efter att de skulle ha levererats fick jag besked om att den var försenad och skulle anlända om fjorton dagar - efter Halloween. 
Så efter att ha stått i kön till Buttricks som alla andra idioter fick jag tillslut tag på en annan variant av samma klänning, som visade sig vara sydd efter mått på en jätte, eller i alla fall någon som måste vara en meter längre än vad jag är. Så det blev till att klippa och sy ihop en egen dress och och med hjälp av rekvistian fick det bli en nödlösning på samma tema.
Angie råkade ut för likande situation och gick från att vara Catwomen, till G.I. Jane till Pretty Woman.
Inte helt nöjda, men å andra sidan kanske vi faktiskt börjar bli lite för gamla för att klä ut oss. Eller?
 
Mobilfoto.

♥ Lilla fröken Löf ♥

Mobilfoto.

♥ Mor-son-bästis-dag ♥

Efter showen - som imponerade både på mammor och barn - åkte vi till Liljeholmens centrum.
Där åt vi lunch, köpte lite lördagsgodis och varsin dinosaurie från BR till grabbarna som minne. Vilket blev avrundningen på en mycket bra och lyckad mor-son-bästis-dag!
 
 
 Elias och Anton.

121027 lördag ♥ Walking with Dinosaurs ♥

Det finns många fina fördelar med att jobba inom banken, som tillgång till logen och vip-platser i Globen.
Så när jag fick reda på att jag fått fyra biljetter till Walking with Dinosaurs kändes det som en perfekt present att ta med den nyblivna femåringen och hans snart jämngamla bästis.
Så tillsammans med Tina och Elias begav jag och Anton oss iväg tidigt på lördagsmorgonen för att titta på "fisaurier" som Anton säger. 
 

♥ Småbarn och läsk ♥

Efter Antons kalas stannade Tina, Jonas, Elias och Emil en stund och vi bestämde oss för att beställa lite pizza och käka ihop. Vad vi lärde oss under den middagen är varför man inte ska ge små barn läsk - förutom risken för tandtroll - de blir knäppa! 
 

♥ Barnkalas! ♥

Klockan två ringde de första kalasgästerna på dörren och sju barn senare var kalaset i full gång.
De busade, fick glass med stössel och Anton öppnade paket medans vi vuxna höll oss i bakgrunden.
Pirat goodiebagen kidsen fick fiska fram ur fiskdammen blev en lyckoträff och snart sprang de alla runt med ögonlappar och o'hojade. 
Trots att det lätt blir väldigt intensivt med så många barn tycker jag att det gick väldigt lätt. Anton har helt enkelt mycket fina artiga kompisar, även om de har mycket bus i sig, vilket jag tycker man ska ha när man är fem år!
 

♥ Kalasfina! ♥


♥ Goodiebags ♥

Lite pyssel såhär på kvällen. Sitter och förbereder goodiebagsen inför fiskdammen på Antons barnkalas.
Har förskt hålla godiset nere och istället satsa på att hitta små roliga presenter.
Anton ville från början ha ett pirat-maskerad-kalas. Men det kändes lite väl ambitiöst att be alla kids att införskaffa en outfit bara för temats skull, så vi skippade det. Men jag tycker att jag ändå lyckades behålla piratkänslan genom att hitta små ögonlappar med döskallar på, mini-kikare, skelett och andra små "skatter".
Himla nöjd!
Ja, ärligt talat vet jag inte vem som är mest uppspelt inför fiskdammen, jag eller Anton.
 
 

RSS 2.0