>

♥ Wilma ska hon heta ♥

Wilma ska hon heta. Om Anton och Tilde får en lillasyster alltså. Då ska hon heta Wilma.

Det har jag och Anton bestämt. Det passar bra in i vår familj och så består det av fem bokstäver precis som för resten av oss och så går det bra att ropa.
"Wiiiiiiilma!"
 
Det är sånt som är viktigt att tänka på när man väljer namn. Det tycker i alla fall jag och Anton.
 
Jonas tycker ingenting alls. Han bara skakar på huvudet och himlar med ögonen.
 
Men Tilde är nog på, hon är nämligen inte sen att börja ropa Wilma då Anton drar igång.
Fast i verkligheten undrar jag om hon är lika pigg på att få konkurrans av en lillesyrra.
 
Nu är det här ju bara OM vi skulle få en till familjemedlem och det skulle råka bli en flicka. Om det blir en pojke ska han heta Batman.
Det tycker i alla fall Anton.

120731 tisdag ♥ Skansen ♥

Jag muttrar gärna och blir lite bitter då man vaknar upp till dåligt väder. Men jag har lovat mig själv att jag ska bli mer som Anton. Oavsett om det är sol eller regn så ska jag tycka att det är en härligt dag.
 
Anton finner nämligen glädje i sånt som att få bära gummistövlar, hoppa i en pöl, gå med paraply eller bara med vetskapen om att det är bra för blommorna att få vatten.
 
Det ligger kanske inte lika naturligt för mig, men som sagt, ambitionen finns och idag sattes den verkligen på prov.
 
När vi vaknade sken nämligen solen och vi bestämde oss för att åka till Skansen hela familjen. Vi var faktiskt ovanligt snabba att komma iväg och alla var på toppenhumör. Tills vi kommer fram.
Så fort vi sätter foten utanför portarna vid Skansen börjar det ösregna, i samma stund upptäcker Jonas att hans iPhone var borta. Katastrof.
Jonas sprang iväg för att leta efter sin lur och jag blev lämnad med två små barn som inte var klädda för regn
Men vi tog skydd under en busskur och satt där och tittade på spårvagnarna tills Jonas kom tillbaka – med sin vi iPhone.
 
Kanske var det ett tecken, för i samma stund slog det mig just det där om att ha kul, oavsett väder. Så vi bestämde oss för att gå in på Skansen i alla fall. I regnet.
 
Det gick att köpa sig en regncape vid kassan, så de gjorde vi. Fyra stycken storleken fullvuxen. Så Tilde och Anton såg ut att vandra runt i sopsäckar då vi var tvungna att knyta upp den för att de inte skulle släpa i marken. Å som jag skrattade!
 
Så tack Anton Kingston för att du lärde mig hur kul det är att vara ute i regnet!
 

♥ Se in i framtiden ♥

Ser ni det också?
Spola fram tiden 12år. Tänk er Tilde 14år. Ser ni?
 

120728 lördag ♥ Gänget i Rålis ♥

Jag vet inte om jag nämnt det tidigare men Anton och Tilde ska vara näbb och brudnäbb på Claes och Carinas (Angelicas mamma) bröllop. En riktig hedersuppgift, så jag hoppas att de sköter sig – även om Carina säger att det inte gör något om de busar.

 

Tildes klänning som Carina beställt från USA hade levererats nu i dagarna så idag åkte vi över för att pröva den och så blev vi bjudna på fika.

 

Klänningen såg ut som en riktig prinsessklänning och den passade perfekt lilla sessan, som själv var mest intresserad av bullarna som de bjöds på.

 

När kidsen började klättra på bordet kände vi att det var dags att tacka för oss.

Så vi tog vårt pick och pack och promenerade bort till Rålis. Anton och Tilde busade runt som galningar och jag och Jonas gjorde vårt bästa för att hänga med. När vi efter några timmar lyckades fånga in dem blev det en picknick i solen innan vi styrde hemåt. 

 

Gänget i Rålis.

120727 fredag ♥ Bad på Maltan ♥

Sol, sol, sol! Då längtar man efter bad, bad, bad!

Eller man och man, kanske inte specifikt just jag, men kidsen i alla fall. Så vi bestämde oss för att åka till Maltan.

Med simpuffar, hembakad pizza, en picknick filt och en massa badleksaker begav vi oss därför till Maltesholmsbadet.

Vi var inte ensamma där, men lyckades ändå få en bra plats vid strandkanten så att Anton och Tilde kunde springa fram och tillbaka.

Där stannade vi sedan tills det blåsta in lite moln över stranden på eftermiddagen och kidsen började bli blå av allt badande.

 

120725 onsdag ♥ Hopp i poolen! ♥

Idag blev vi medbjuda hem till Gudmor Angies mormor för att bada och sola vid poolen. Anton blev såklart överlycklig, han har längtat efter att få åka dit ända sedan han höll på att drunkna i poolen förra året. Konstigt, men sant och ett bevis på att glädje övervinner rädsla.

Men i år var vi bättre förberedda med ”muskler” eller armpuffar som kanske alla andra som inte tillhöt min sida av familjen säger. Dock verkar det aldrig riktigt gå att förutse något när den oförutsägbara Anton är med. Han hoppade orädd upp på sin uppblåsbara haj och seglade ut på den djupaste delen av poolen. Tilde gick inte heller att stoppa, så Angie fick agera badvakt. Å tur var det för rätt som det var gled Anton av hajen. Men Angie gjorde sitt jobb och han hann knappt bli blöt innan hon hjältemodigt var där och drog upp honom.

 

Med hjärtat i halsgropen tänkte jag att det kanske ändå var tur i oturen och att han nu kanske skulle vara lite försiktigare. Men icke.

Jag var helt enkelt tvungen att hoppa i själv och avlösa vår egna Baywatch brud då kidsen efter att ha badat länge vägrade att komma upp.

 

Snabb visiten blev till ett långbesök och slutade med att vi stannade på middag.

Sedan blev vi sittandes runt bordet och snckade och snackade. Jessica och ungarna tröttnade snart på vårt pladder och övergav oss för en Barbapapa video – som enligt Jessica kan vara det bästa filem som finns. När vi sedan tittade till dem satt Anton blixtstilla med gapande mun och Tilde nöjt, hållandes i Jessicas hand. Myspruttar!

 

Först vid klockan två tog vi en taxi hem och då höll Anton knappt ihop. Så länge har han nog aldrig varit vaken, inte ens nyår.  

 


120723 måndag ♥ Faster Anna och kusin Ebba ♥

Visst är det supermysigt att vara på landet, och så blir man bortskämd med massa god mat och barnpassning. Men det är ändå intensivt att bo så tätt inpå varandra med kidsen som helt ställt om sig till semestertid och som lever om. Nu har vi dessutom varit här länge, och det märks. Kanske var det några timmar för lite sömn, eller ett myggbett för mycket, men idag var vi trötta allihopa.

 

Vi ville ändå inte åka hem, inte riktigt ännu. Faster Anna och kusin Ebba skulle komma idag och dem ville vi ju såklart inte missa.

 

Så vi väntade och längtade och tillslut kom de faktiskt, pigga och glada med lite ny energi till ön. 

På dagen passade vi på att vara ute så mycket som möjligt, även om det schizofrena vädret gjorde att vi växlade mellan gummistövlar och sandaler och linne och tjocktöja.

På kvällen myste vi och då de kidsen tillslut kom i säng introducerade familjen Löf mig för plump. Vilket gick lysande, till en början.

Sedan ägnade syskonen sig åt facerape, och trots mitt försök till iPhone-förbud på ön, ändå blev även jag utsatt. Tack för den!

 


♥ Storfiskarn ♥

Framor och farfar var gulliga att natta barnen så att jag och Jonas kunde ge oss ut på en liten fisketur i skymningen. Jag var helt säker på var och hur vi skulle få fisk, och det var genom att meta på precis det rätta stället.
Jonas var skeptisk igen, men lyckades övertalas även av denna fiskaren, även om han envisades med att ta kastspö.
Men tror ni inte att jag får en fisk, precis där och som jag sa!
En riktigt stor och fin abborre var det också!
Så till någon bräcker det är det jag som är storfiskarn vid ön. Jupp!
 

♥ Lille Skutt ♥

Efter fotbollen (som för Tyvö slutade oavgjort med 2-2), var det en trött, men glad och busig liten kanin som skuttade mot båten med en gossekanin i vardera hand.
 

♥ Ansiktsmålning ♥

Enskär-gänget hade även ordnat en massa skoj för barnen i form av fiskedamm, godisregn och ansiktsmålning. 
 

120721 lördag ♥ Skärgårdskuppen ♥

Så var det dags för Skärgårdskuppen!
Jonas var uppe tidigt och värmde upp och for bort till fotbollsplanen redan innan jag stigit upp.
Först efter att ha dragit oss länge och mornat oss riktigt ordentligt åkte även jag, kidsen och farmor och farfar över till Tjockö.
Värdar för dagen var Enskär och de gjorde sitt bästa för att imponera och började storslaget med att leverera bollen via helikopter.
"Asgymt!" ropade Anton och jag kan inte annat än att hålla med.
Efter att Gert Fylking sedan hållit i ett kortare invigningstal i sin rosa träningsoverall var kuppen igång.
 
Alla spelare sprang ut på planen för att värma upp. Så även Anton och Tilde, och gulliga som alla i Tyvölaget är så fick de vara med och ta några passningar innan matcherna sedan drog igång.
 
 

♥ Villösan ♥

På eftermiddagen for hela skocken, jag, Jonas, farmor, farfar och kidsen, med båten bort till sandstranden vid Villösan. Anton var inte sen att kastade sig i sanden och göra "sandänglar" för att i nästa sekund kutade allt vad han kunde längs med vattenbrynet. Det dröjde inte heller länge innan han faktiskt plaskade sig ut till djupare vatten och doppade sig.
Tilde höll sig skeptiskt tätt intill farmor och var mycket moga med att hålla sina nagellacks prydda små tår innanför filten. Prinsessan blev istället erbjuden en fotbad av far i form av en hink med havsvatten. Där satt hon sedan förnöjt och lipade åt grabbarna som kröp runt i sanden ur vilken de skapade sandslott och figurer i olika former.
 
Hur det kom sig att jag sedan blev involverad i projektet sandsköldpadda kan man ju undra. Men farfar menade att det kunde verka terapeutiskt med tanke på min fobi. Så vi får väl se om jag är botad nu.
Fin blev den i alla fall!
 
Efter lite fika var Anton så uppspelt av hela strandäventyret att han inte kunde sitta stilla. Så Jonas tog honom under armen och klev rakt ut i vattnet.
Då vakande plötsligt badsuge hos lilla fröken Tilde Noelle. Att hon älksar att plaska runt i badkaret hemma är väl en sak, men att hon skulle springa rakt ut i de stilla vågorna i havet, det hade jag inte väntat mig.
Men kan brorsan, då kan hon. Dessutom såg det ju faktiskt väldigt härligt ut då Jonas snurrade och plaksade runt med Anton, så jag förstår att hon blev sugen på att få göra detsamma.
Men mig kunde de inte lura i, inte den här gången. 
 

120719 torsdag ♥ Torsdag ♥

När man har semester och speciellt när man är ute på landet så är det lätt att tappa kollen på dagarna. Men idag är det i all fall torsdag, har jag tagit reda på
 
Farmor och Tildis myser på bryggan.

♥ Kvällsbad ♥

Efter sol, bad och en massa bus fick det bli ett kvällsbad i bajan på altanen för kidsen medan solen fortfarande spred värme.
Farmor och farfar kom sedan ut och vi åt en god middag tillsammans innan det var dags att säga hejdå till Max, Linnéa, Izak och Djim och tacka för de här dagarna. Himla fort de har gått! 
 
 
 
 

♥ Glass ♥


♥ Händige Anton ♥

Anton är en väldigt duktig liten kille. Kreativ, händig och rolig!
Efter allt fiskande, solande och bad från bryggan upptäckte vi snart att fanns en lös planka precis i början av bryggan. Anton var inte sen att ta tag i detta och gick för att hämta sin lilla verktygslåda. Med lite hjälp lyckades han sedan laga bryggan riktigt fint.
"Tack för hjälpen!" sa Jonas.
"Ingen ordning!" sa Anton.
Vi började förtås skratta då vi förstod att han menade "ingen orsak". Men Anton plockade oberöd ihop sina verktyg och gick med käcka steg därfrån.
"Vart ska du?" ropade Jonas efter honom.
"Jag har mer problem!" ropade han till svar.
 

120718 onsdag ♥ Sol ♥

Det blev sent igår. Efter Fejan och kidsen var nattade satte vi oss ute och slogs med myggen och snackade till sent.
Men ändå är man uppe med tuppen så fort Tilde gal på morgonen. Bara upp och hoppa. 
Dock var även solen uppe och det blir man ju på bra humör av.
Så det blev ännu en härlig dag vid bryggan. 
 

♥ Fejan - the movie ♥

 

♥ På väg ut till Fejan ♥

Anton & Djim längst fram i båten.

♥ Middag och mys ♥

Vi hade sett fram emot en avkopplande kväll på Fejan. Vi vuxna alltså. Självklart blev det inte riktigt så avkopplande som man kanske hade önskat med tre busiga barn.
De ville springa, hoppa, plocka stenar och titta på båtar och gärna i varsin riktning.
Men på något sätt lyckades vi ändå både beställa och avnjuta en god middag, även om vi slängde i oss den som om det vore snabbmat.
 
Sedan blev det drinkar i solnedgången i Fejans mysiga utomhus lounge. Där satt vi fint och kikade ut över vattnet och båtarna. Dock väl inlindade i filtar, för värmen försvann med solen.
 
Anton försvann upp på klipporna och var snart vän med en jämnårig kille som han sprang och lekte med.
När de gäller de mindre kidsen fick vi vara kreativa och efter att snabbt skapat en koja av en sittpuff, några stolar och filtar och mutade med kex verkade även de finna sig. 
 
Så blev det en avkopplande kväll?
Kanske inte. Men mysig? Ja, absolut!
Säkert en kväll som vi kommer minnas då vi är äldre och barnen flyttat hemifrån. Då Anton är ute och reser någonstans i världen och Tilde bara har tid för sin pojkvän och Izak bara för sin nya snabba bil.
Då kommer jag, Jonas, Max och Linnéa sitta där - helt avkopplade - och nostalgiskt tänka tillbaka på hur mysigt det var då barnen var små och alltid följde med.
Eller..?
 

120717 tisdag ♥ Kaka på bryggan ♥

Idag vakande vi upp till en solig härlig dag.
Papporna ville verkligen inte ge sig när det kom till fiskandet. Så på efter frukost bestämde de sig för att ta båten tvärs över viken ut till ett ställe där det garanterat skulle få napp. Så de tog med sig Anton och Djim medan jag och Linnéa myste kvar med småttingarna. Så vi laddade upp med kakor och kikare och satte oss på bryggan i solen och spejade på de stora grabbarna.Mysigt!
 
 

♥ Fiskelycka ♥

Max hävdade bestämt att han skulle dra upp gammel gäddan som ligger och lurar under bryggan. Om man nu antar att det finns någon gammel gädda. Vilket Jonas i sin tur hävdade att det inte fanns.
 
Men det krävdes igen större övertalning av Max. Efter att ha lagt sig ned på bryggan och spanat ned i böljan blå var båda papporna helt övertygade om att det både fanns gäddor och abborrar och kanske en och annan sjöjungfru.
 
Så det blev till att ge sig ut och "jaga" mask med Anton och sedan sätta sig och meta i solen.
Sen dröjde det faktiskt inte alls så länge innan det nappad och Max utlovade en fisklunch.
En realativt snål fiskelunch med tanke på sizen på fisken som även dokumenterades på bilden nedan,
Men skamm den som ger sig och snart drog de upp den ena firren efter den andra. Mestadels små, men också några större och den största som döptes till Åke skulle man nog faktiskt kunna tillaga något gott av.
 

♥ Blåbärt ♥

Tomten är full av blåbär och vad passar då bättre än att baka en blåbärspaj till efterrätt?
Så innan vi drog igång att laga middag blev det obligatorisk blåbärsplockning för samtliga. Fast hur genomtänkt det var vet jag inte då de kortare deltagarna hellre stoppade dem i munnen än i bägarna.
Tur att det fanns gott om blåbär. Eller "blåbärt" som Anton säger.
 

120724 tisdag ♥ Hej då landet! ♥

Nu är det dags att åka hem från landet.. Ses snart igen!
 

♥ Mammornas hemliga vapen ♥

Med familjen Agerberg verkade även solen komma. Snart började kidsen spontan slänga av sig kläderna och jag förselog efter ett tag att vi skulle gå ned till vattnet och pröva de nya vattensprutorna som vi köpt med ut.
 
Anton ville såklart hellre leka med båtarna och var dessutom helt begeistrad av att nu även ha Max båt att sitta bakom ratten på och låssas köra. Så han fick ta på sig flytvästen och sätta sig där.
 
Under tiden instruerade  jag och Linnéa istället småttingarna hur de kunde fylla sprutorna med vatten medans papporna gjorde sig bekväma med en öl på bryggan. Just då kanske vi inte insåg vilket hemligt vapen det var vi just kommit över. Men då det slog oss var tillfället alldeles för bra för att gå miste om och Tilde den vilde var inte sen att lyda då jag förslog att hon skulle spruta på pappa istället för ut i vattnet. Tihi!
 

♥ Små barn, små bubblor ♥


♥ Stora barn, stora bubblor ♥

Som vanligt hade familjen Agerberg även denna gång fått för sig att skämma bort kidsen med en massa fina sommarpresenter.
Tilde gav ifrån sig ett högt lyckotjut då hon öppnade sitt paket och fick syn på den lilla ponnyn med långt lila hår.
"Det är en My Little Tommy", sa Anton världsvant.
Nja, kanske inte helt rätt, men desto roligare. Därav fick den lilla ponnyn namnet Tommy och den kammade Tilde sedan kärleksfullt med den tillhörande lilla borsten medan hennes ögon glittrade av lycka.
 
Anton fick ett såpbubbelsvärd som såklart också gjorde succsé, och inte bara hos barnen. 
Max demonstrerade villigt med stor inlevelse hur stora bubblor man kunde få fram medan kidsen otåligt hoppade runt omkring honom i väntan på sin tur.
Fast jag måste erkänna att man blev barnsligt förtjust i de gigantiska bubblorna, stora som en basketboll, som seglade iväg med vinden.
 
 
 

♥ Tillbakakaka ♥

Förra året i juli (nästan på dagen för ett år sedan) åkte vi ut till Ramsö för att spendera några dagar med Max, Linnéa och Izak. I år var det vår tur att få bjuda med dem ut till oss på Tyvö.
Så strax innan lunch anlände de med båt och vi sprang självklart ned till bryggan för att hälsa dem välkomna.
Båda våra kids tjöt då de såg att även Djim var med, den ena av lycka och den andra av rädsla. Ja, ni kan ju bara gissa vilken reaktion som hör ihop med vilket barn.
Men snart glömde även Tilde bort att vara på sin vakt, för det är fullt möjligt att Djim kan vara världens snällaste hund.
 
Å världens sötaste Izak ♥
 
 

♥ Vi hittar ett litet smultronställe ♥


120716 måndag ♥ Äntligen framme syrran! ♥

Äntligen tog vi (nästan allt) vårt pick och pack och åkte ut till landet. Som Anton längtat och tjatat.
"Äntligen framme syrran!" ropade han glatt då vi kom ut till landet sent igårkväll.
 
Idag vakande vi tyvärr inte upp till någon sådan där perfekt Tyvö morgon med frukost i solen. Men det är alltid skönt att bara andas lite landet och kidsen drog glatt på sig gummistövlarna och for ut på en upptäcksfärd i dagget.
 
 
 
 
 

120714 lördag ♥ Rollin' On Wheels ♥

Så var det dags för "Rollin' On Wheels" en fin-fin tradition, och ni som inte vet om den, vet ingenting..!
 

♥ Båffelhjärnan ♥

"Mamma kan du ta fram båffelhjärnan?" ber Anton mig.
"Båffelhjärnan?"
"Jaa..."
"Vad är det?" frågar jag.
Anton himlar med ögonen.
"Som man gör båfflor!"
"Båfflor..? jag tänker febrilt.
Anton gestikulerar genom att låssas sleva i sig något och klappa på magen.
"Menar du våffeljärnet?"
"Jaa..!" suckar Anton och slår ut med händerna i en självklar gest.
 
Ja, det är inte lätt när det är svårt.
 

♥ Hopp och lek! ♥


120712 torsdag ♥ Björklundshage ♥

Idag var solen framme igen och då var det Jonas tur att ta intiativ. Det blev en utflykt till Björklundshage med bus, lek och en god picknick i gräset.
 

♥ Full fart framåt! ♥

Inne på polismuseet fanns massa polisutrustning att kika och pröva på. Kidsen hoppade nästan genast in i polisbilen som fanns placerad i barndelen och sedan var det på med polisuniformer, för att i nästa sekund hoppa in i fängelsehålan.
 
Fast roligast av allt var nog utgården där man kunde hyra sig en polis(tramp)bil eller cykel. Anton for snabbt iväg och Tilde ville absolut pröva hon med. Det var knappt att hon nådde ned med sina korta ben. Men snacka om att det ungen är envis när det gäller att lära sig saker. Några varv med mig som stöd och sedan ville hon bestämt vingla vidare själv.Vilket hon gjorde. Igen och igen och igen.
Så lite separationsångest blev det såklart när tiden var ute. Men väl värt!
 

120710 tisdag ♥ Polis, polis... ♥

Det tog inte lång tid innan min spontana familj blev rastlösa. Å tadaa..! Vem kunde då trolla fram en plan!
Jo just ja, mitt fina semesterschema kom nämligen väl till hand då vädret inte var det roligaste.
Idag blev det därför en lyckad tur till polismuseet.
 

♥ Skönt och avkopplat ♥

Planen för semestern är att inte ha några planer.
Ta dagen som den kommer, inte passa några tider. Njuta och "bara vara" och istället vara spontana och hitta på saker då andan faller på.
Skönt och avkopplat.
 
Nu råkar jag kanske inte vara en direkt naturligt avslappnad person.
Jag kanske skulle vilja var det, men...
Andra pustar ut då kalendern är tom medan jag freniskt pillar in allt jag kan. Faktum är att jag får smått panik redan innan lunhctid om vi inte gjort några planer för dagen.
 
Min vardagliga schemaläggning passar alltså inte alls in i semesterplanen.   
- Ta dagen som den kommer, inte passa några tider. Njuta och "bara vara"!
Jag har verkligen försökt intala mig själv att tro på de orden i flera dagar nu inför semestern.
I teroin är jag där!
Men i praktiken har jag självfallet misslyckats totalt.
I smyg har jag nämligen gjort ett semesterschema (å så bra det känns att få lätta hjärtat).
 
Jag har nämligen kollat upp massa olika roliga aktiviteter, beronde på väder och andra omständigheter. Datum, tider och priser för de olika evenemangen finns självklart med och länkar. Massor av länkar till olika tipssidor för vad man kan hitta på under semester.
 
Så himla duktig har jag varit!
Å dålig!
Dålig, dålig, dålig på att ta dagen som den kommer!
 
Men OM det nu skulle vara så att resten av min spontana familj blir rastlösa, då ska jag glatt dra fram mitt semesterschema!

♥ Vattenkrig ♥

Alla uppskattade inte vattenkriget lika mycket. Till en början i alla fall...
Tilde tjöt så fort minsta lilla droppe landadet på henne och darrade dramatisk med underläppen och pekade ankalgade på brorsan. Allt medan han for fram som en galning med vattenslangen dyblöt och överlycklig.
Men då pappa hittade vattenpistolerna förändrades plötsligt minen på lill donnan och plötsligt var hon helt med på noterna.
Utan att behöva bli instuerad gick hon genast och fyllde på vattten från vattentunnan och sedan var det krig på allvar. Roligt allvar!
 
 
 

120709 måndag ♥ Första semesterdagen ♥

Första semesterdagen och vi kunde inte haft mer tur med vädret och våra bleka kroppar fick äntligen bekanta sig med solen.
Anton tjatade från det att han vakande att han ville åka hem till mormor och morfar, och trots invationen igår var vi välkomna tillbaka även idag.
Jonas fortsatte projektet "pimp my ride", medan kidsen sprang in och ut ur lekstugan, lekte med gummibåten, gjorde bakverk i lera allt medan de göddes av mormor i form av glass och godsaker.
Mot eftermiddagen var vi alla så svettiga av aktiviteterna ute i solen att vi drog fram vattenslangen och fyllde gummibåten med vatten att agera pool - vilket sjävklart uratrade i ett vattenkrig.
 

♥ Pimp my ride ♥

Medan kidsen pysslade passade även jag och Jonas på att vara kreativa. Med lite sprayfärg i rosa neon drog vi igång att "pimpa" min och Evas sparkcyklar inför nästa helgs äventyr (mer om det senare).
 

120708 söndag ♥ Pysseltime ♥

Efter en lördag fylld av förberedelser inför semestern i form av tvätt, städning och storhandling var vi alla ganska rastlösa. Så idag passade det utmärkt med en pysseldag hos mormor och morfar i trädgården.
Mormor drog igång projekt gipsgjutning och kidsen hakade glatt på. Ganska kladdigt blev det, men det resulterade också i några ganska fina gipsfiskar som fick magneter och placerades på kylskåpet.  
 

♥ Tildes nya sandaler ♥

Tilde har fått nya sandaler. Hon älskar sina nya sandaler. Så mycket att det är det första hon går och hämtar och tar på sig då hon vaknar klockan halv sex på lördagsmorgonen. Sedan kryper hon ned bredvid mig i sängen. Det skulle vara mysigt om det inte vore för att hon ihärdigt sparkar mig i ryggen med sina nya sandaler. Var femte sekund ber jag henne sömndrucket att sluta. Men hon kan inte låta bli! För hon älskar sina nya sandaler! Så mycket att hon ivrigt måste flaxa med den fram och tillbaka, fram och tillbaka. Efter att ha sagt till på skarpen några gånger blir hon dock sur och går. Skönt, tänker jag och får skuldkänslor över min tanke.
Men snart ropar Tilde på mig från sitt rum. Ungefär tjugo gånger skriker hon "mamma" i falsett. Då går man tillslut upp.
Tilde pekar ivrigt på sina hörselkåpor som ligger på en hylla. Dem vill hon ha. Jag fattar ingenting men gör så som jag blir befallen. Tilde sätter nöjt på sig sina hörselkåpor. Jag går tillbaka till sängen. Tilde följer efter, i sandaler och hörselkåpor. Jag kryper ned under täcket, Tilde kryper ned bredvid. Det vore mysigt, om det inte vore för de där förbaskade sandalerna som jag gång på gång får dunkandes i svanken. Jag fortsätter säga till. Ingen respons. Tillslut vänder jag mig om mot Tilde som oberörd av mina tillsägelser flaxar på med fötterna prydda pch hennes nya älskade sandaler. Hon har inte hört ett ord av vad jag sagt.
Då slår det mig plötsligt att det måste vara precis det som var hennes tanke med hörselkåporna!
Smarta, knäppa, skogalna unge!
 

120705 torsdag ♥ Min cocker spaniel! ♥

Jonas på radio, 19min in i klippet... ♥
 
 
Lyssna: 09.30 - 10.00 torsdag 05 jul 2012

120703 tisdag ♥ Försmak av semester ♥

Idag fick vi riktig försmak av semestern. Efter jobbet sken fortfarande solen och det var varmt och härligt.
Vad passar då bättre än en picknick vid plaskdammen med fina vänner? 
Å det var precis vad det blev!
 
Vid grötfatet mötte vi upp Tinas och hennes grabbar. Kidsen hann knappt komma fram innan de började slänga av sig kläderna, ivriga att få hoppa i vattnet. Elias och Anton slände sig handlöst i och försvann snabbt in i en lek om simmande korkodiler och hajar.
Tilde och Emil tog det mer försiktigt, en fot i taget i och så en inspektion av poolkanten innan de släppte den. Men snart var även de uppslukade av lek och plaskade och tjöt av skratt.
 
Medan kidsen lekt slog vi oss ned på en filt och Tina (som är en pärla) dukade fram en smaskig picknick mat.
Efter att vi ätit spelade papporna lite fotboll och lämnade mammorna till att sola och skvallra, medan ungarna ihärdigt plaskade vidare.
 
Det var så mysigt att vi blev kvar efter barnens normala läggtid, men som sagt det var en härlig försmak av semester och helt klart värt.
 
När vi skildes åt och svängde av åt olika håll pekade Anton på Elias.
"Där går han, min bäste vän!" sa han nöjt.
 

120702 måndag ♥ God jul(i) ♥

Då var det juli - dags att ta fram vantarna tycker Anton!
 

RSS 2.0