♥ I do, do I? ♥

Dags att börja planera för det nya året. För oss handlar det nog mest om att planera hur vi ekonomiskt ska få alla våra drömmar att gå i uppfyllelse… Vi vill ju både gifta oss, renovera och kanske ha råd att göra något roligt på semestern. Nu gäller det bara att prioritera vad som är viktigast. Vill man ha det fint, ha det kul eller vara fru i första hand..?

 

Passande nog när jag zappade runt mellan TV-kanalerna häromdagen fastande jag för ett reportage som handlade om skillnaden mellan gifta och singlar. Hur de mår beträffande hälsa, psykisk och fysik, samt om de själva ser sig som lyckligare.

 

Forskningen hade visat att gifta män har det bättre än singel män.

De lever längre, har bättre hälsa, sannolikheten att de hamnar i ett beroende är lägre och de anser sig själva vara lyckligare.

 

Jamen då så! Då är det väl som i sagorna att så fort man får sin drömprins och en ring på fingret så kan man leva lycklig i alla sina dagar..!

 

Men sedan redovisades resultatet för kvinnor. Då visade de sig att gifta kvinnor inte lever lika länge, har sämre hälsa, sannolikheten att de hamnar i ett beroende är större och de anser sig själva inte vara lika lyckliga som sina singelsystrar…

 

Humm, det är ju inga bra odds alls!! Varför tror Ni det ser ut såhär i vårt samhälle?


Små söta ord

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0