110722 fredag ♥ På båttripp med tre treåringar ♥

Man brukar säga att en bild kan beskriva tusen ord.

Dessa bilder nedan kan dock beskrivas med en mening; Tre mammor, tre söner, en båtresa…


Men ni som känner mig vet såklart att jag inte kommer nöja mig med att bara visa några bilder utan självklart måste få ned de där tusen orden ändå...


Klockan fem ringde väckarklockan och jag smög upp och väckte en trött Anton. Men då han insåg att det var idag vi skulle åka båt med Elias och co så vart det genast fart på de små spindelbenen.


Snart var vi på väg mot tunnelbanan och då den kom klev vi på samma vagn som Elias och mamma Tina redan satt på. Till en början satt killarna lugnt och fin bredvid varandra och pratade, men snart tog busgenen över och de fick svårt att sitta stilla. Men de sköte sig ändå fin och vi kunde utan problem ta oss till Viking Line terminalen där vi mötte upp Jenny och hennes (också treåriga) son Milton.


Väl ombord på Isabella tog vi oss direkt till frukostbuffén där det fanns massor av gott för både stora och små, även om killarna var mest intresserade av att stå i fönstret och titta ut. Lagom till att vi ätit upp började kidsen bli rastlösa begav vi oss till Knatteland, ett drömställe för treåringarna där det även fanns plats för oss mammor att sitta ned och samla krafter. Vilket vi skulle behöva för att orka springa i taxfree och efter godishöga söner.

Sista stunden på båten innan vi anlände till Mariehamn (där vi skulle byta båt) spenderade vi på soldäck där solen verkligen sken. Med glajorna på och med vinden i håret avnjöt vi en cider, jag den dryckesmyndiga delen av gänget det vill säga, medan den andra delen lyckligt lekte med varandra.

 

Då vi bytt båt till Amorella som skulle för oss tillbaka till Stockholm var vi alla en aning tröttkörda och i behov av att tanka lite energi i form av mat och dryck. Men enligt biljetten skulle buffén serveras först klockan tre så det var bara att hålla ut.


Men då klockan var tre stod vi först i kö till restaurangen – vilket vi tyckte var lite konstigt, men inte tänkte mer på. Det var först då värdinnan bakom disken informerade oss om att vi var sena som vi förstod den uteblivna väntetiden. Det visade sig att det var klockan tre finsk tid, som vi hade bord till.

Men, men… Det var bara att snabbt lassa på så mycket som möjligt på tallrikarna och vräka i sig allt vad man kunde innan de bokstavligen kom och visade ut oss.


Förutom det lilla missödet så var det en toppen resa! Kidsen var i extas av hela upplevelsen och vi mammor njöt av att se dem så glada och åt varandras sällskap. Detta måste vi göra igen!

Det har dessutom både Anton och Elias redan bestämt!

- Så tack igen fina Tina för att vi fick följa med


Nu, låt mig presentera...

Anton...


Elias...


Milton...


och mammorna, (fr v) Sofia, Tina och Jenny.


På båten fanns det massor att se och uppleva...


Bollhav!


Hoppborg!


En trollkarl som utförde trick och blev BFF med Anton.


Det fanns även en massa olika spel...


och leksaker!


Men bäst av allt var ändå sällskapet!


I baren fick även boysen en barndink...


Med "coola" tillhörnade lysrör som kunde förvandlas till armband.


Men roligast på båten var nog ändå soldäck...


Där fanns det massa ställen att undersöka, som man inte fick.


Det fanns även plats för både meditation och bus!



Å godiset, det fick visst plats i fickan, tyckte Milton.


Två trötta tillbaka i Stockholm efter en härlig dag!


Små söta ord
Postat av: Resesällskapet

I LOVE! resan, sällskapet och alla härliga upptåg. Gör gärna om´ett

2011-07-27 @ 15:40:01
Postat av: Sofia

Ja absolut!! =)

2011-07-28 @ 19:52:55
URL: http://kingstonochnoelle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0