♥ Dagisstart ♥

Måste börja med att vara lite nostalgisk och berätta om då Anton skolads in på förskolan. Han hade gått hos dagmamma sedan han var tio månader, men då vi fick en plats (ett halvår senare) på förskolan han nu går på tackade vi ja. Samma dag som inskolningen började tog jag ett graviditetstest på morgonen och det var då vi fick reda på att vi väntade Tilde. Så det var en stor dag som innebar stora förändringar på mer än ett sätt.


För Anton gick det utmärkt att anpassa sig till dagislivet. Han röjde runt och var överlycklig över alla nya saker att leka med. Det enda som inte gick överhuvudtaget var vilan. Alla andra småttingar slocknade en efter en, men Anton ville bara springa runt.


Själva inskolningstekniken var också annorlunda emot Tildes. Då var vi föräldrar med en hel vecka, men fick för det mesta sitta ute i hallen för att vara tillgängliga för kidsen om de behövde oss. Samtidigt som vi skulle hålla oss undan för att låta dem själva lära känna miljön och ty sig till pedagogerna.


Så där satt vi på hallbänkarna, hukandes för att inte slå i huvudena i de låga hatthyllorna. Artigt småsnackandes med varandra drickandes blaskigt kaffe ur minimuggar. Medans den unkna lukten av blöta gympaskor och torkskåp omgav oss.


Men det var ett ganska bra sätt att lära känna de andra föräldrarna!


En liten Anton Kingston!


Små söta ord
Postat av: Maxi

Gilla!

2011-09-10 @ 11:38:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0